Til og fra flyplassen

Priskrigen har gjort flybillettene til storbyene billige. Men er det like billig å komme seg fra flyplassen og inn til byen?


DinSide har gjort en pristest på de forskjellige måtene du kan komme deg fra flyplassene og inn til sentrum av fire populære europeiske storbyer; London, Paris, Roma og Berlin.

Vi har valgt ut flyplasser nordmenn kan fly direkte til. Vi har tatt med priser på kollektivtransport, ikke taxipriser, siden taxi stort sett er veldig dyrt i forhold til buss eller tog.

Stor flyplass - flere valg

Generelt har du flere transportmåter å velge mellom hvis du flyr til storbyenes hovedflyplasser. På enkelte flyplasser er det store forskjeller i pris avhengig av hva du velger, og du kan spare mye hvis du ikke har det travelt. Vil du helst bruke kortest mulig tid, er det lurest å ta tog. Da slipper du forsinkelser på grunn av heftig trafikk, som ikke er uvanlig i Europas metropoler.

Billig og begrenset

Det er som regel en grunn til at lavprisselskapene kan ha så mye billigere billetter enn andre flyselskaper. De flyr til lavprisflyplassen, som gjerne ligger et godt stykke unna selve byen du skal til. I våre eksempler kan det ta over en time å komme seg inn til sentrum, og på noen slike flyplasser er det begrenset hvilke muligheter du har til å komme deg inn til byen. Har du god tid spiller det liten rolle, hvis du sparer betraktelig på å velge lavprisflighten. Men hva om transportkostnaden til og fra flyplassen blir høy?

Fra null til stor forskjell

I Berlin er det ingen forskjell på prisene. Det koster cirka to euro å komme seg inn til byen, enten du lander på Tegel eller Schönefeld. Flyr du til Roma Fiumicino, kan du velge mellom å betale 9,50 for flytoget, eller 5,50 for metroen. Begge skal på papiret bruke like lang tid inn til sentrum. Billigste og dyreste alternativ fra London Heathrow er 3,80 pund for undergrunnen, eller 14 pund for Heathrow Express. Sistnevnte tar bare 15 minutter, mens undergrunnen bruker cirka en time.

>> Pristest: Berlin
>> Pristest: London
>> Pristest: Paris
>> Pristest: Roma

NB! Det koster selvfølgelig å komme seg til flyplassen her i Norge, så skal du lage et skikkelig regnestykke, må du ta med denne kostnaden også. Klikk her for å se vår pristest av flyplasstransport rundt fem norske byer.