Til Lefkas på bryllupsreise

Som nygifte og blakke var tur til Lefkas den beste bryllupspresang. Men hvordan var øya? Av: Sarah Frandsen Gran

Hotellet var kjekt og enkelt. Vi droppet alt som het velkomstmøter og organisert opplegg. Bryllupsreiser er kun for to! Dermed ble det leie av liten motorbåt for to i solsteiken.

Auda…

"Vi fant en strand, og en kråkebolle på havbunnen som ektemannen tråkket skikkelig nedi." Foto: Karoline Brubæk
"Vi fant en strand, og en kråkebolle på havbunnen som ektemannen tråkket skikkelig nedi." Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Varmen krevde etter hvert sitt og vi ville plaske rundt i det innbydende blå vannet. Vi fant en strand, og en kråkebolle på havbunnen som ektemannen tråkket skikkelig nedi. ”Au au au!“ Nål? Pinsett? Løsningen ble en taverna som var avtegnet på sjøkartet. Der forsto de "au au au“. Vi fikk nål og medfølende blikk. Denne tavernaen var så hyggelig at dit dro vi tilbake med moped siden.

Nygift kroppskontakt

Moped, ja. Som nygifte var kroppskontakt et like overordnet mål som transport. Dermed ble det en moped. Første dagen kjørte vi rundt hele øya, ca. 12 mil, og skinkene ble møre. Litt planlegging hadde gjort seg, men vi ønsket det umiddelbare Hellas. Dermed fikk vi jo sett så mangt, og vi lærte litt om avstander og turmål for resten av uken.

Strand etter strand, landsby etter landsby. Vi leide ikke solsenger, bare la oss ut på luftmadrasser. Pengene gjemte vi i solhatten, og ingen tok dem.

Tvilsom taverna

Vi ville spise der grekerne selv spiste, dette med varierende hell. Grekernes stolthet kommer først til syne hvis man klager på maten. Men sier man at den er god, da kan man få påspandert kake som dessert. Hos Petros Taverna i nabolandsbyen fikk vi øyas beste grillspyd. Men bestikk, glass og tallerken var så skittent, og Petro selv såpass full, at vi anbefaler det egentlig ikke allikevel. Når vi skulle gå, ville han stryke bruden i håret. Men han hadde såpass lite kontroll over bevegelsene at han klasket til henne i bakhodet! Vi lo hele veien hjem, og i mange dager etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billig

I en matforretning fikk vi også en liten knert av lokal brandy når vi var innom. Den kunne vi kjøpe der, til 100 kr for 1,5 liter. Røverkjøp. Dagene rant av gårde, snart var det over. For en deilig uke!

Er ikke bryllupsreise den beste ferieform?