Til København på barnas premisser

For 304 kroner per person kan familien ta turen fra Oslo til København sjøveien. Og barna skal ikke behøve å kjede seg, i følge DFDS. Vi har sjekket ut tilbudene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det er mulig å komme seg til København med både tog, buss og bil, er det sjøveien som for mange blir det mest aktuelle alternativet med barn på tur. DFDS Seaways har med sine skip daglige avganger fra Vippetangen i Oslo på ettermiddagen, med ankomst i København morgenen etter.

Les også: Pusset opp Pearl of Scandinavia for 110 millioner.

Opplevelser om bord

Den største innvendingen mange har til denne transportformen er naturligvis at det tar lengre tid enn å velge fly, i hvert fall isolert sett. I det siste har derfor DFDS blant annet gjort en del grep for å lokke småbarnsfamilier med tilbud om bord som skal gjøre overfarten til en behagelig opplevelse for store og små.

Priser og tilbud

image: Til København på barnas premisser


Et såkalt minicruise med åtte timer i land i storbyen, varierer i pris fra 304 kroner per person for den rimeligste familiebilletten i lugar uten utsikt i lavsesong, til 4-5.000 kroner per person i suite i høysesongen. Familiebilletten inkluderer også et såkalt "barneklippekort" som gir de minste adgang til blant annet svømmebasseng og nettkafé ombord.

Har du lyst å få med deg mer av Danmark, for eksempel hvis du skal ta med familien på ferie og sliter med planleggingen, tilbyr DFDS flere ferdigsnekrede løsninger. Blant familiepakkene finner du blant annet dansk folkeferie på landet, tur til badeland og busstur til Legoland med inngangskortet inkludert. Alt tur-retur med danskebåten, naturligvis.

>> Se barnefasilitetene om bord

(med våre kommentarer)

>> Flere bilder fra Pearl of Scandinavia (publisert tidligere)