Til Kiel med stil

Color Lines Kronprins Harald kan gi deg en stilfull ferd til tyske shoppingmarker.

Markedssjef Nina Røer foran rederlugarens panoramavinduer.
Markedssjef Nina Røer foran rederlugarens panoramavinduer. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Om bord på kielfergen kan du flotte deg i to rederlugarer. Det ypperste av luksus på forbindelsen mellom Oslo og Tyskland.

- Det beste ved rederlugarene er kanskje de store panoramavinduene, mener markedssjef for Color Line, Nina Røer, som guider oss på vårt besøk om bord i Color Lines yngste skip.

DinSide leter etter den ypperste luksusen på fergene fra Oslo, og denne uken besøker vi Color Lines Kronprins Harald.

 • Se bildene fra rederlugaren og andre fasiliteter her.
 • Forrige uke sjekket vi forholdene på Dansebåten.
 • Vi har også besøkt de beste lugarene på en av fergene som går til København.
 • Reder for en natt

  For under 2.560 kroner kan du benke deg foran det som nærmest må kalles panoramavinduer. Her ser du ut til siden fra åttende etasje om bord i Kronprins Harald, og kan om du vil nyte havutsikten hele veien fra Oslo til Tyskland. Lugarene ligger like under broen, og for at ikke lysene dine skal forstyrre navigeringen, blir du faktisk bedt om å dra ned rullgardinen om natten.

 • Fakta om priser og båten finner du her.
 • Du får fruktkurv, nøtter, innholdet i minibaren og frokost med oppholdet i rederlugarene (toroms suiter) og luksuslugarene (ettroms suiter). Middag følger ikke med. Rederlugarene er det bare to av. De er riktige suiter som består av soverom med bad og oppholdsrom med salong, minibar og TV.

  Mørkt tre og messing

  Noe slitt er det selvsagt, båten ble sjøsatt i 1987. Tekstilene har et snev av åttitallspastell, og salongbordet har absolutt sett bedre dager. Men vi tar nok ikke mye feil om vi sier at bordet snart er historie. Det er riktig så romslig her, størrelsen på de fleste andre lugarene tatt i betraktning. De aller minste er kun åtte kvadrat, cirka halvparten av størrelsen på rederlugarens salong.

  I oppholdsrommet er det gulvbelegg som minner om skipsgulv – en deilig avveksling til teppene som vanligvis dekker alle gulv på de store fergene. Langs den ene veggen finner du en ”bar” med benk, minibar, TV og flere skap. Sofaen kan benyttes som seng, for eksempel passende for dere som reiser sammen med barna? På veggene henger flere innrammede plakater, men også et oljemaleri. Ellers preges interiøret av messing og mørkt tre. Badet er lite, og minner mye om tilsvarende fasiliteter på andre lugarer og andre ferger. Dusj med forheng, toalett og vask. Badekåpene hører imidlertid neppe til normalen for den jevne lugar, men så er det dette tross alt en suite.

  Fra gourmetmat til Truckers club

  Motorsyklister på vei inn i M/S Kronprins Harald.
  Motorsyklister på vei inn i M/S Kronprins Harald. Vis mer

  Du får frokost i en egen salong ved båtens gourmetrestaurant, Scarlet. Color Class gjester får her velge både fra buffet og fra spisekart. Skal du virkelig krone kvelden, spiser du nok middag i Scarlet. Restauranten er medlem av Chaine des Rotissieurs.

  - Jeg har arbeidet om bord i fergene fa den dagen Oddvar Brå brakk staven, forteller hovmester Kai Gilberg.

  Vil du spise i denne tradisjonsrike restauranten bør du bestille bord for å sikre deg plass når det passer deg. Restauranten har to bordsettinger for middagsgjester hver kveld. For øvrig kan du spise og drikke rundt omkring på hele syvende dekk. Her finnes kafeteria, barer, restauranter og et steakhouse. Det er også lekerom, spillemaskiner og kasino om bord.

  - Hver kveld klokken 23 har vi show i salong Discovery. Da er det musikk, dansere og underholdning, forteller Nina Røer.

  En etasje ned finner vi et rom som de færreste gjester har adgang til. Her er har eimen av tobakk satt seg i veggene, skinnsofaene er grønne og solide, furubordene er som hentet rett ut av Bohus-katalogen og TV-apparatet troner i hjørnet. Dette er Truckers Club - et rom forbeholdt yrkessjåførene som trafikkerer Kielfergen.

  Tidligere har DinSide sjekket ut den ypperste luksus på land, oslohotellenes beste suiter hvor både presidenter og nobelprisvinnere har residert. Bilder og reportasjer finner du her.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.