Til fots, i kano og høyt oppe

Stranda utkonkurreres til fordel for tøffe opplevelsesferier. Å være ute i naturen er et stikkord.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

- Å være fysisk aktiv er viktig i vår hektiske hverdag, sier Brith Hansen, daglig leder i det lille reiseselskapet Eventyrreiser.

Eventyrreiser arranger reiser med vekt på vandring og sykkelturer på ikke akkurat trafikkerte områder. Nepals fjell, Laos og Chile er bare noe få av de mange destinasjonene reiseselskapet satser på.

- Turene våre åpner opp en ny verden for folk. De får oppleve naturen tett på, høre lydene og se hvordan lyset skifter, forteller Hansen.

Rundt fem hundre reiste Eventyrreiser i fjor.
Operatøren Eventyrreiser mener at du kommer nærmere de store opplevelsene ved å bruke beina.

Sport

Sportsidiot? Event Travel arrangerer turer til de største sportsbegivenhetene. Siste nytt fra sportsoperatøren er Formel 1 i Barcelona i sommer.

Golf har tatt av skikkelig og stadig flere legger ferien til golfanleggene. Miraflores er blant de mange golfturoperatørene. Et raskt søk på nett gir en rekke treff, så her er utvalget solid.

Dykking

- Folk er i større grad opptatt av de spesielle opplevelsene, forteller den snart ti år gamle dykkertur operatøren NaturEventyr AS
NaturEventyr AS har funnet sin nisje og sender anslagsvis tusen dykkere til dykkedestinasjoner over hele verden.

Svenske Discovery Travel vil også ha folk av gårde på dykkeferier. Galapagos, Fillipinene og Mozambiq er noen av Discoverys dykkedestinasjoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide Reise har tidligere skrevet om nettstedet Active Lifestyle som har oversikt over aktivitetsferier.