Tidenes billigste cruise?

Det er kjent som et av Europas fremste lavprisflyselskap. Nå vil easyJet overføre lavprisfilosofien til cruisebransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
easys første cruiseskip bygges nå om i Singapore. Foto: easyCruise.com Foto: easycruise.com
easys første cruiseskip bygges nå om i Singapore. Foto: easyCruise.com Foto: easycruise.com Vis mer

Tidenes billigste cruise?

 1. Lugaren - trang og funksjonell


Byhopping ad sjøveien eller flytende hotell. I april i år meldte BBC News at grunnleggeren av easyJet, Stelios Haji-Ioannou, hadde kjøpt sitt første skip til sitt nye easyCruise-selskap. I midten av januar skal det være klart for bestilling av billigcruisene som starter til våren, og selskapet søker nå etter cruisedirektør. Skipet starter seilingene i mars 2005.

Først til mølla

Som ved andre lavpriskonsepter er det først til mølla som gjelder for easyCruise også. De som bestiller først får de billigste turene, prisene skal starte på 29 pund per person per natt. Det tilsvarer omkring 350 kroner. Prinsippet for cruisene vil ikke ligne på de pakkene bransjen tilbyr i dag. Her skal kundene kjøpe plass så mange dager og fra og til hvor det passer dem.

Trangt men funksjonelt om bord på easyCruise. Foto: easyCruise.com Foto: easycruise
Trangt men funksjonelt om bord på easyCruise. Foto: easyCruise.com Foto: easycruise Vis mer


Om bord handler passasjerer mat etter behov, og må betale ekstra for stell av lugaren underveis. Lugarene er både små og enkle, men utstyrt med dobbeltseng og eget bad.

 • Her kan du se de første bildene av lugarene
 • I Middelhavet vil skipet ha seilingstider på omkring seks timer per dag, og forlate havnen i morgentimene, og ankomme ny havn ved lunsjtid.

  Testcruise

  De første seilingene vil finne sted i en seksukersperiode i mars og april neste år. Første havn er Singapore, og andre destinasjoner blir Melacca, Port Klang (Kuala Lumpur), Penang, Langkawi og andre havner i Malaysia og Thailand. Dette blir ukescruise med utgangspunkt i Singapore.

  Fra slutten av april er planen at skipet skal gå til Middelhavet for å trafikkere mellom havner her sommeren 2005. Ifølge meldinger fra easyCruise er det ikke besluttet hvilke ruter skipet vil følge. Aktuelle alternativer er fransk og italiensk riviera, eller spanske farvann. Det er disse cruisene som skal selges til priser fra 350 kroner per person per natt.

  Flytende hotell

  EasyCruise's første flytende hotell har plass til 180 personer. Skipet ble bygget i Italia i 1990 som luksuscruiseskip under navnet Renaissance 2, og har i det siste blitt brukt i Østen. Det blir nå bygget om i Singapore.

  Ekstern lenke:
  easyCruise

  Mer om easy-produktene

  I 2003 skrev vi om easys hotellplaner i London. Konseptet ble da kalt easyDorm, men har nå blitt døpt om til easyHotel, og planlegger åpning av sitt første hotell i midten av neste år.

  Ut over dette satser easy på billeie, kino, buss, pizza og musikk for å nevne noe! Alt med lavkost og lavpris-prinsipp i bunnen.

 • Mer om billige reiser