Tid for forlystelser!

Fredag er det igjen klart for forlystelser og moro i verdens eldste fornøyelsespark.

Det mangler ikke på fornøyelser på Bakken.
Foto: Wonderful Copenhagen Foto: Wonderful Copenhagen
Det mangler ikke på fornøyelser på Bakken.
Foto: Wonderful Copenhagen Foto: Wonderful Copenhagen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Poirot er Dyrehavsbakens egen klovn.
Foto: Wonderful Copenhagen
Poirot er Dyrehavsbakens egen klovn.
Foto: Wonderful Copenhagen Vis mer

Bakken i Danmark har nådd en anselig alder; I år er det 419 år siden Dyrehavsbakken åpnet portene til københavnernes glede og forlystelse. Den gang, i 1583, var imidlertid attraksjonene ikke like mange og fartsfylte som i dag; Da Bakken ble til for 419 år siden, var en vannkilde den heteste attraksjonen – og folk kom til fots og til hest for å søke helbredelse i det klare vannet.

Muligheter

Tidene endres, og i dag kjører folk helst til Bakken på et aller annet vis. Fornøyelsesparken oppgir selv et besøkstall på 2-2,5 millioner gjennom ett år, og da sier det seg kanskje selv at Bakken har mye mer enn kun en vannkilde å vise fram. Her er 35 kjørende forlystelser – som berg- og dalbaner, radiobiler, karuseller og slikt – her er 11 spillehaller, seks skytebaner og 36 forskjellige spill.

På besøk i Dyrehavsbakken slipper du å betale inngangspenger, så synes du ikke noe om magesug og vind i håret kan du slippe ganske billig unna. På området finner du et 50-talls spise- og bevertningssteder i varierende prisklasser. Dersom du ønsker å utfordre skjebnen og lattermusklene, kan du kjøpe fornøyelsespass som gir deg muligheter til å kjøre karuseller en hel dag – for 198 danske kroner.

Åpningsmarkering

Fredag 22. mars er det sesongåpning på Dyrehavsbakken. Dette markeres av unge som eldre; Harley Davidson-klubben Danmark kjører tradisjonen tro kolonne fra Klampenborg Stasjon til parkens porter. Inne på Dyrehavsbakken blir åpningen også behørig markert, med klovnestreker i regi av Bakkens egen Poirot, parader og show med Bakkedyrene. For deg som ikke vet hvem Bakkedyrene er, kan vi opplyse om at det dreier seg om Hr. Hjort, Peder Pinnsvin, Robert Rev og Grev Grevling. Portene åpnes fredag klokken 14, og når mørket begynner å senke seg over Danmark, blir det musikkunderholdning på flere av etablissementene på Bakken.

Dersom du ikke rekker ned til åpningen, kan det kanskje være en idé til påsken? Påskeferieuken står i H.C. Andersens navn, og du får møte kjente figurer fra hans eventyr – både vandrende i gaten og showende på scenen.

Bakken har stort sett åpen 14-24 mandag-fredag, 13-24 lørdager og 12-24 søndager og helligdager.

Mer informasjon på Bakkens nettsider

Dyrehavsbakken ligger på Klampenborg. Fra København sentralbanestasjon til Klampenborg tar det cirka 20 minutter med tog.

  • Her er Bakken.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.