Det er mye moro for disse som er små i festival-Norge.
Det er mye moro for disse som er små i festival-Norge.Vis mer

Tid for familiefestivalene

Moro for liten, moro for stor.

Utvalget av norske familiefestivaler er godt. Plukk og velg blant lek og løyer i hele landet.

Vannfestivalen

Vannfestivalen i Kristiansand har blitt flyttet to uker frem for å sikre godt vær, og i år blir det full fest og mye moro fra14.-17. juli. Nesten like selvfølgelig som en CB etter sjekta på St. Hans, i hvert fall hvis du er fra traktene. Poenget er å glede seg og nyte sommeren til fulle. Her er det lagt vekt på at barna skal more seg, ikke bare med underholdning, men også aktiviteter i forbindelse med showene. Hit kommer Noora, Elg fra Dance with a Stranger, Karius og Baktus, Blekkulf og franske orkestre. I tillegg blir det dragebåtfestival hvor det er duket for knallhard konkurranse.

Kristindagene

Sel, 4.-8. juli. Kristindagene sentreres rundt forfatteren Sigrid Undset og fokuserer da følgelig på den episke romanentrilogien Kristin Lavransdatter. Den åtti år gamle romantriologien som Undset vant Nobelprisen i litteratur for, antas å være det mest leste verket i det 20. århundre. Verket er oversatt til sytti språk. Første del av triologien Kransen settes opp på utendørsteater.

I tillegg til besetningen som arbeider med Kransen, kommer blant flere Erik Bye, Arild Andersen, Paolo Vinnaccia og Aurora Borealis til Sel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Risør Trebåtfestival

Risør, 3.-5. august. Trebåter, trebåter og atter trebåter står i fokus når sørlandsperlen Risør mønstrer til den attende samlingen. Her skal det restaureres, kåres vinnere og kjøres båt. I tillegg vil Gøran Fristorp, Odd Børretsen og flere andre musikanter bidra med sitt.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Barnas Kulturfestival

Barnas kulturfestival på Kalvøya 17.-19. august. I fjor inntok ca 35.000 mennesker øya under arrangementet. Barnefestivalen er inndelt i Base Camp-, gjøgler-, idretts- kunst- leke, musikk-, redings-, sirkus-, Solsikkeby-, undervanns- og vannparken. I tillegg kommer kjente og kjære barnefigurer: Lilly, Blekkulf, Fabulla og Kaptein X - og selvfølgelig kongesjefen Asgeir.

Blåklokkevikua

Norge i et nøtteskall? På Ringsaker har det hvert år siden 1989 blitt arrangert Blåklokkevikua til minne om Alf Prøysen. Festivalen starter 15. juli og avsluttes på Prøysens fødselsdsag den 23. juli. I år legges det vekt på muntlig fortellertradisjon: Her blir det skillings- og taterviser, kjærlighetsballader, dæins og kåserier. Romanifolkets landsforening kommer i år til å bidra sterkt. I tillegg kommer flere kjente artister: Shabana Rehban kåserer og sammenligner gammel forteller tradisjon med stand up-tradisjonen. Ellers kommer Åge Aleksandersen, Karl Sundby og mange flere.

Riddu Riddu

17.-22. juli er det jubileumsfest for urfolksfestivalen Riddu Riddu i Manndalen i Troms fylke. I år legges det særlig vekt på sjøsamisk kultur. Her blir konserter, kurs i samisk kunst- og håndverk, språk og matlaging, og mange konserter med artister du i følge arrangørene, sent vil glemme. Det arrangeres også en egen barnefestival.