Ti ting du kan gjøre i Norge

Ikke alle har store ønsker om å reise utenlands så fort sommeren nærmer seg. I følge Statistisk Sentralbyrå er det nemlig slik at de aller fleste av oss bruker mesteparten av ferien i hjemlandet om sommeren.

Våt friluftsferie...
Våt friluftsferie...Vis mer

Friluftsferie er blitt populært i Norge. I følge en undersøkelse fra Statistisk Sentralbyrå har antall nordmenn som reiser på friluftsferie i Norge blitt femdoblet de siste ti årene! Vi har her samlet et knippe aktiviteter som vi anbefaler deg i sommer:

1: Hvalsafari på Andøya

Mange forbinder Norge med hval, men de fleste av oss har aldri faktisk sett en. Du må et stykke nordover for å få et glimt av disse enorme krabatene som holder til utenfor kysten vår. Vil du på Hvalsafari skal du reise til Andøya! Herifra arrangeres det både hvalsafari og spekkhoggersafari. Det er lokalkjente nordlendinger som tar deg med på jakt etter de imponerende dyrene. Aller størst sjanse er det for å få nærkontakt med spermasetten, verdens største tannhval. Hvalsafariene arrangeres frem til 15/8 i sommer. Det er kun på Island at det finnes bedre muligheter i Europa til å få et glimt av hval. En hvalsafari koster fra ca. 500,- pr. voksen og 250,- pr. barn.

2: Grottevandring i Nordland

Grottevandring er ikke noe kjent fenomen i Norge, men visste du at det faktisk finnes svært severdige grotter også her hjemme? De beste forholdene for grottevandring ligger i Nordland fylke. Vi kan anbefale deg to grotter som er verdt et besøk i sommer: Øyfjellgrotta i Mosjøen og Sætergrotta i Mo. Her finner du flotte kalkformasjoner og underjordiske bekker inne i gigantiske berghaller. Det du skal huske på når du besøker disse grottene er å ha med varmt tøy! Med mindre du er svært erfaren skal du aldri gi deg i kast med en grotte alene.

3: Atlanterhavsveien – perfekt for dykking

Atlanterhavsveien forbinder kommunene Averøy og Eide på Nordmøre i Møre og Romsdal. Veien slynger seg mellom holmer og skjær ytterst i havgapet ved det beryktede havområdet Hustadvika. Området er som skapt for både fiske, sykling, fotturer, padling og ikke minst dykking. Havet ved Atlanterhavsveien er nemlig et av de områdene langs norskekysten som har aller best sikt under vann. Generelt er det tillatt for alle å dykke hvor en vil i Norge. Unntaket er områder med militære anlegg eller ved fiske-oppdrettsanlegg. Militære områder vil i all hovedsak være merket av med skilt og også avmerket på kart. Langs Atlanterhavsveien finner du også flere fine strender – en vakker naturopplevelse!

4: Moskussafari på Dovrefjell

Dovrefjell Nasjonalpark er den selvfølgelige stopp for deg som har ønske om å titte på en moskus i sommer. Visste du at det kun er fire andre steder i verden du kan se den arktiske moskusen i vill tilstand? Det arrangeres fotturer hele sommeren frem til 20/8. Da får du mulighet til å oppleve disse dyrene på nært hold. Turene varer i ca. seks timer og arrangørene av fotturene sier det skal et under til hvis du ikke får se en av de store kjempene som egentlig ligner mest på en røslig blanding av sau og okse. Dyrene kan komme opp i en vekt på rundt et halvt tonn. Definitivt verdt et besøk i sommer hvis du er fascinert av det ville dyrelivet i Norge. Safarien koster 230,- pr. voksen og 115,- pr. barn.

5: Sykkeltur i midnattssolen i Lofoten

Ti ting du kan gjøre i Norge

  1. 10 ting du kan gjøre i Norge forts.

Har du lenge planlagt en rorbuferie? Hvorfor ikke gjennomføre den i sommer? Er du i tillegg glad i å sykle, er Lofoten det geniale feriested. Du kan sykle helt ute ved havet og bare suge inn havbrisen mens du beundrer de vakre naturomgivelsene. Du trenger ikke engang tenke på sykkellykt her i midnattsolens rike! Opplev alle de gamle fiskeværene som ligger tett i tett. Se de flotte fjellene som stiger over 1000 meter opp fra vannskorpa. Det kan begynne å bli vanskelig å få plass i rorbuene, men det er definitivt verdt et forsøk.

Klikk 12081 TARGET="_top"> her for å lese de fem neste tipsene!