Ti ting du bør se før du dør

… og litt til.

Pyramidene må bare sees - så enkelt er det.
Foto: Bjørn Årseth Foto: Årseth
Pyramidene må bare sees - så enkelt er det.
Foto: Bjørn Årseth Foto: Årseth Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Heldigvis – kloden og verdens kulturer er ytterst mangfoldige, og å velge ut ti ting du bør se før du dør er en bortimot umulig oppgave. Det finnes utallige fantastiske naturfenomener, fjell, elver, grotter og hav. Det finnes også mengder av klassiske byggverk, kulturminner og kunstverk som er verdt en reise eller flere. Vi vil likevel gi deg våre tips om fenomener og steder som er verdt et besøk før du sier takk for deg. Hele listen finner du her.

Klassiske underverk over hele kloden

Det er vanskelig å komme utenom vår fascinasjon for menneskehetens selvskapte underverker. Av antikkens syv klassikere er kun de største og mest spektakulære igjen: Pyramidene i Egypt. Skal vi velge en menneskeskapt formasjon du se, vil pyramidene stå på toppen av de fleste lister. De er de siste eksisterende av antikkens syv underverker. De er av klodens mest bastante byggverk, og alderen tatt i betraktning (de stammer fra 2.000 år før Kristus), er de fortsatt i bemerkelsesverdig god stand. Som ett av de stedene du absolutt bør se før du forlater kloden, er altså pyramidene vårt førstevalg, uansett kategori.

Fra menneskehånd

En av de mange stedene som også kunne vært med på listene. Påskeøya i Stillehavet utenfor Chile.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor
En av de mange stedene som også kunne vært med på listene. Påskeøya i Stillehavet utenfor Chile.
Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor Vis mer

Tidligere har DinSide Reise presentert et utvalg av underverk fra hele planeten: Den kinesiske mur i Kina, Angkor Wat i Kambodsja, Petra i Jordan, Stonehenge i Storbritannia, Teotihuacan i Mexico, Machu Picchu i Peru og Påskeøya i Chile. Mer om disse fantastiske stedene kan du lese her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne gangen vil vi imidlertid fremheve opplevelser det moderne mennesket vil vite å sette pris på. Listen for den med sansen for spektakulær arkitektur og urbane opplevelser. Sjekk vårt utvalg av fire praktfulle bygninger og en ultimat storby her.

Fantastiske naturopplevelser

Det skorter heller ikke på oppsiktsvekkende steder å besøke for den som først og fremst jakter på naturopplevelser. Vi har valgt ut fire fantastiske fenomener, de fleste mulige å oppleve i Norge, som du absolutt bør få med deg en gang i livet. Fra virvlende vann til spektakulære solfenomener, sjekk våre utvalgte her.

Er ikke dette nok natur for deg? Tidligere har vi gjort et utvalg av de ti flotteste naturopplevelsene i verden. Her spenner det fra dypene ved Great Barrier Reef via toppene langs Grand Canyon til kuldegradene i Antarktis. Mer om de flotteste naturopplevelsene i verden på denne linken.

Mangler og hull

Listen er definitivt ikke perfekt og absolutt ikke uttømmende. Vi kunne nevnt den synkende byen Venezia, det fantastiske dyrelivet på Galapagos, de vidunderlige strendene på Boracay eller Namibørkenens perfekte sanddyner. Men vi gjør ikke det – denne gangen. Er du enig eller uenig i vårt utvalg? Har du tilføyelser? Bli med i diskusjonen nedenfor.

Neste artikkel finner du her.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.