Ti steder å spise og drikke

Bakklandskaffe, vafler eller mat som sier seks? Det er muligheter både for fet og slunken lommebok i trønderhovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim har er svært godt tilbud av kafeer for enhver smak. Her er noen steder som bør mette forskjellige behov.

Sesam ligger på "hjørnet" av Studentersamfundet.
Sesam ligger på "hjørnet" av Studentersamfundet. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Kjøp ferske reker rett fra fiskebåtene i Ravnkloa.
Kjøp ferske reker rett fra fiskebåtene i Ravnkloa. Vis mer
Sponhuset.
Sponhuset. Vis mer

Sesam på Samfundet

Hos Sesam på Studentersamfundet får du byens desidert beste burgere. Gatekjøkkenet er også sagt å holde liv i studentene.

Adresse: Studentersamfundet, Elgeseter g. 1.

Egon i Tyholt-tårnet

Høy på pizza? Egon-restauranten i Tyholt-tårnet er nok utvilsomt landets høyeste pizzarestaurant. Du finner restauranten 74 meter over bakken, i et langsomt roterende glasshus. I løpet av en time har du sett byen fra alle sider.

Adresse: Tyholttårnet, Otto Nielsens v. 4

Reker i Ravnkloa

Kjøp reker i Fiskehallen eller fra en fiskebåt i Ravnkloa, slå deg ned på bryggekanten og spis rekene ferske rett fra posen. Deilig på en finværsdag.

Adresse: Ravnkloa, for enden av Munkegata.

Vafler på Sponhuset

Ta turen til Vertshuset Strandheim – på folkemunne ”Sponhuset” – ved Ladestien i Ringvebukta. Det er adkomst både for gående langs bukten, og for kjørende. Spis nystekte vafler – enten inne i det hyggelige huset dersom været er dårlig, eller ute i hagen dersom været tillater det. Sponhuset ble opprinnelig bygget som fritidshus under Ringve Gård i 1875-80. Kallenavnet ”Sponhuset” har det fått fordi huset er kledd med håndkløyvd spon.

Adresse: Ringvebukta, Fagerheim Allé 101.

Pianoklang og pene fruer i Palmehaven

Stedet for formiddagskaffen. Snus inn atmosfæren i ærverdige Palmehaven – anno 1918. Her er palmer, fine fruer og pianoklang.

Adresse: Britannia Hotel, Dronningensgt. 5.

Bonderomantikk på Kvilhaugen gård

Eksepsjonell beliggenhet på Singsaker med flott utsikt over byen. Gård anno 1820, med selskapslokaler og en mer uformell kro i den gamle låven. Flott uteservering i hyggelige omgivelser.

Adresse: Blussuvollsbakken 40.

Erichsen Konditori.
Erichsen Konditori. Vis mer

Kaker på Erichsen

Anno 1856 er Erichsen konditori historie i Trondheim. Her får du servert fantastiske kaker under ærverdige lysekroner. Beliggende på Nordre gate er det ikke vanskelig å finne, og setter du deg innerst i lokalet, har du full oversikt over bevegelsene i Stiftsgårdshagen. Er du fysen på mat, kan løksuppen anbefales på det sterkeste.

Adresse: Nordre gate 8.

Dyr romantikk på Bryggen

Beliggende ved Nidelven, er Bryggen Restaurant en av Trondheims mest utsøkte restauranter – noe som også vil kjennes på lommeboka dersom du tar sjansen. Men maten har slått til med en 6er i VGs restaurantanmeldelser.

Adresse: Ved Gamle Bybro, Øvre Bakklandet 66.

Prins Olav Grill.
Prins Olav Grill. Vis mer
Kafe Gåsa.
Kafe Gåsa. Vis mer

Mat til seks på Royal Garden

Beliggende på Royal Garden Hotel, er også Prins Olav Grill beæret med gode skussmål og 6 på terningen, av Norges største løssalgsavis.

Adresse: Royal Garden Hotel, Kjøpmannsg. 73.

Bakklandskaffe på Gåsa

Du har ikke vært i Trondheim før du har opplevd hyggelige Bakklandet. Her er det flere kaféer å velge i, men Kafé Gåsa er den mest tradisjonsrike – og kanskje også den mest særegne. Hyggelig kafé med all mulig slags gamle greier hengende i tak og på vegger. Svært sjarmerende uteservering sommerstid, med utsikt over elva og Nidarosdomen. Kjent for Bakklandskaffen og sine utmerkede vafler.

Adresse: Øvre Bakklandet 58.

  • Videre til sju flotte Trondheims-opplevelser.
  • Videre til ti severdige attraksjoner.