Ti steder å bruke skattepengene

Å få skattepenger tilbake er alltid en fryd. Men hva skal du bruke din nyvunnede rikdom på? Her er forslag til ti steder du kan ødsle bort skattepengene, med tanke bare på deg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Skatteetaten, kan 1,9 millioner skatteytere glede seg over å få penger tilbake på skatten. Er det for din del snakk om 500, 5.000 eller 50.000 kroner? Her er våre forslag til steder du kan ødsle med din nyvunne rikdom.

Opplev Oslo med oslokortet. Du kommer blant annet gratis inn på Skimuseet i Holmenkollen.
Opplev Oslo med oslokortet. Du kommer blant annet gratis inn på Skimuseet i Holmenkollen. Vis mer
Romantiske Edinburgh, med Edinburgh Castle ruvende over byen.
Foto: Jorge Tutor
Romantiske Edinburgh, med Edinburgh Castle ruvende over byen.
Foto: Jorge Tutor Vis mer

500 kroner

 • For oppdageren
  Med Oslo-kortet kan du utforske hovedstaden grundig for denne lille formuen. Et tre dagers kort koster 360 kroner, og da kan du kjøre så mye kollektivtransport du vil, du har gratis inngang til 30 attraksjoner, du kommer gratis inn på aktivitetssteder som Frognerbadet og Tøyenbadet, og du får rabatter på diverse andre attraksjoner og spisesteder.

  Pris: 360 kroner for 3 dager.

 • For romantikeren
  For romantikeren foreslår vi en reise til Skottland og skotsk slottsferie. Du kan få flybillett tur-retur Sandefjord-Prestwick i Skottland for 398 kroner med Ryanair. Fram til 3. oktober får du en tur-returreise på tog gratis, ved å vise fram flybilletten din. Dra til romantiske Edinburgh eller Inverness, sett kursen mot et slott og lat som du bor der – eller sjekk inn på et av de mange romantiske herbergene som finnes i herskapelige bygninger på De britiske øyer. Her bor du for rundt £8-10 per natt – som tilsvarer rundt 90-115 kroner. Priseksempelet er for én person – det fordrer at din partner må betale for reisen selv, eller at du finner en å være romantisk med på stedet.

  Pris: 398 kroner for flyreisen, 100 kroner for overnatting.

 • For spenningssøkeren
  For deg på søken etter fart og spenning, anbefaler vi en tur til heftige fornøyelser i Göteborg. Togturen med Linx fra Oslo til Göteborg koster 338 kroner. Inngang til Liseberg koster 50 svenske kroner – eller 42 norske. Da har du 120 kroner å bruke på de mest halsbrekkende og magesugende attraksjonene. For mest adrenalin anbefaler vi fjorårets nyhet HangOver.

  Pris: 338 norske kroner for tog, 42 kroner for inngang Liseberg. 120 kroner til å bruke på attraksjoner.

 • 5.000 kroner

 • For oppdageren
  For 5.000 kroner er det gode muligheter for spennende oppdagelsesreiser. Du får weekendturer med overnatting til både Paris, Warszawa, Amsterdam og Aberdeen for under 4.000 kroner. Ønsker du å ha med reisefølge, får du fly og to netter for begge, for 4.750 kroner.

  Ettersom vi skal peile inn turen for oppdageren, vil vi sette kursen mot Vasco da Gamas hjemland. Portugal og Lisboa er et must for oppdageren; nasjonens oppdagelses- og sjøfartshistorie tatt i betraktning. Hit får du en weekendtur for rundt 4.000 kroner per person.

  Pris: Fra 3.703 for fly og overnatting i to netter, med Reisefeber.no.

 • For romantikeren
  Hva med en romantisk weekend på et slott eller en herregård? I våre naboland Sverige og Danmark finnes det mange slike perler, hvor det også er mulig å overnatte og spise godt for en relativt rimelig penge. En weekend på anerkjente Grythyttan i Sverige koster akkurat 5.000 norske kroner – for to personer i to netter, med to fireretters middager inkludert. Grythyttan er et helt lite tettsted, med mange mindre hus som tilhører hotellet. Alle rommene er unikt innredet i romantisk stil, og med et svært godt kjøkken og gode drikkevarer skulle det være klart for litt romantikk i fridagene.

  Pris: 3.980 SEK, eller 3.354 NOK for overnatting og mat for to personer.

 • For spenningssøkeren
  For fart og spenning kan du sette kurs mot Rudskogen og prøve deg som racerbil-fører for en dag. Kursene arrangeres av Harald Huysman Racing, og en dag hvor du får sprade rundt i kjøredress, kjøre Formel 1 bil, gokart og prøve deg mot andre, koster knappe 4.000 kroner.

  Pris: 4.000 kroner.

 • 50.000 kroner

 • For oppdageren
  Safari er i vinden, så for eventyreren i denne prisklassen foreslår vi safari i Afrika. Select Travel selger en to ukers safari-opplevelse med bosted, drikkevarer, dykking, safari og fly tur-retur, for 42.450 kroner per person.

  Pris: 42.450 kroner for hele pakken.

 • Egen villa på Baan Taling Ngam?
Foto: Baan Taling Ngam resorts nettsider
  Egen villa på Baan Taling Ngam?
  Foto: Baan Taling Ngam resorts nettsider Vis mer

 • For romantikeren
  Det amerikanske magasinet Condé Nast Traveler Bride’s Magazine har kåret verdens mest romantiske steder. Blant disse finner vi den Thailandske øya Koh Samui. Lar du seg sjarmere av hvite strender, bortgjemte viker og tilbaketrukkede bungalower, er dette stedet.

  Du kan fly på businessklasse til Bangkok for 11.919 kroner per person. Lei din egen bungalow med stor balkong og havutsikt, ved det nye feriestedet Baan Taling Ngam – som er thailandsk for ”hjem på en vakker klippe”. Egen villa koster fra $410 per natt, som tilsvarer 3.166 norske kroner.

  Pris: Fly tur-retur på businessklasse for to personer koster rundt 23.838 kroner med spesialtilbud fra restplass.no. Åtte netter i egen villa på Baan Taling Ngam kommer på 25.328 kroner.

 • Kilimanjaro kalles også "Det onde ånds fjell".
Foto: Øien, Murstad, Johansen
  Kilimanjaro kalles også "Det onde ånds fjell".
  Foto: Øien, Murstad, Johansen Vis mer

 • For spenningssøkeren
  Spenningssøkeren sender vi på klatretur til Kilimanjaro. Hjertet slår nok litt raskere på vei opp det 5.895 meter høye fjellet – både på grunn av spenningen og den etter hvert tynne luften. Sportshuset XXL sin reisebyråavdeling selger slike turer for rundt 30.000 kroner. Prisen dekker selve toppturen, safari samt tur til Zanzibar. Reise fra Norge til Tanzania kommer i tillegg, hos mrjet.no får vi tilbud om tur-retur reise Oslo-Kilimanjaro for knappe 10.000 kroner.

  Pris: 30.000 kroner pluss 10.000 til flyreise.

 • 500.000 kroner

 • For rikingen
  Mer en drøm enn virkelighet for de fleste, men dersom du skulle komme til å få refundert 500.000 kroner av futen eller motta slike beløp av en helt annen grunn, vil vi anbefale en hotellopplevelse utenom det vanlige. Ett døgn i Atlantis Bridge Suite på hotellet The Atlantis på Bahamas, koster $25.000 - eller 202.500 norske kroner. Og for 500.000 kroner får du jo endog to overnattinger.
 • Mer om verdens dyreste hotellrom finner du her.

  Nyt skattepengene!

  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.