Ti spesielle londonpuber

Vi har plukket ut ti puber i London som på hver sin måte skiller seg ut i mengden av puber som finnes i denne storbyen.

Londons beste puber

  1. Rare pubnavn
  2. Ti spesielle londonpuber


Et besøk i London MÅ inkludere en tur på en pub. I hvert fall hvis du vil få smaken på hvordan det er å bo i denne byen. Vi presenterer ti spesielle puber som er verdt et besøk.

White Horse, kåret til Englands beste pub, har eksistert siden 1688. Foto: The White Horse Vis mer


Englands beste pub

The White Horse i Parson's Green er kåret til Englands beste pub av avisa The Morning Advertiser, etter at 500 som jobber i pubbransjen rangerte sine favorittpuber etter service, atmosfære, mat og drikke. The White Horse har verken musikk eller TV, noe som gjør at folk kommer hit for å prate - gjerne med de ukjente på nabobordet.
Adresse:1-3 Parson's Green
Tube: Parsons Green
Webside: www.whitehorsesw6.com

Teaterpub

King's Head Theatre Pub i Islington er stedet for deg som liker å mikse øl og kultur. Puben ble åpnet i 1970, og er et respektert teater der mange kjente skuespillere har opptrådt. Mange av skuespillene som har uroppføringer her, har siden blitt spilt på Broadway eller i West End. Se en forestilling mens du spiser en treretters middag, og hør på livemusikken i puben etter forestillingen. Du kan selvfølgelig droppe teateret, og bare ta en øl her.
Adresse: 115 Upper Street
Tube: Angel eller Highbury & Islington
Webside: www.kingsheadtheatre.org

Minste pub

Londons kanskje minste pub har en anerkjent fiskemeny. Foto: www.pubs.com Foto: www.pubs.com Vis mer


The Grapes i Docklands er kanskje Londons minste pub. Treffende nok ligger den i Narrow Street, med utsikt over Themsen. Puben er fra 1720, og på den tiden var dette en fattigmannspub. Drakk du for mye, kunne du risikere å bli tatt med ned til elva og druknet, før liket ditt ble solgt til medisinsk forskning ... Charles Dickens måtte som barn stå på bordene og underholde pubgjestene med sang. I boka "Vår felles venn", skriver han om Six Jolly Fellowship Porters Club, som er modellert på puben The Grapes. I annen etasje er en bitteliten restaurant som har vunnet priser for fiskematen sin. Bord må bestilles!
Adresse: 76 Narrow Street
Tube: Limehouse (lokaltog)
Webside: Har ikke webside

Beste beergarden

Freemason's Arms i Hampstead har en av Londons flotteste beergarden, eller ølhage. Puben ligger rett ved Hampstead Heath, et stort friområde der londonere kan få et avbrekk fra byens mas og kjas. Puben er kjent for sin gode mat, og den flotte hagen, der folk kan sitte og nyte sola.
Adresse: 32 Downshire Hill
Tube: Hampstead
Webside: www.freemasonsarms.co.uk

Wenlock Arms er en favoritt blant de med kresne ølstruper. Foto: Wenlick Arms Vis mer


Spesialøl

Wenlock Arms ved Old Street er et mekka for ølelskere. Puben har et stort utvalg øl du ikke får andre steder i London. Puben har vunnet flere priser på grunn av dette. Hver lørdag er det livemusikk, jazz eller blues. Pubquiz-kveldene er også populære. Spontansynging på cockneyslang (cockney er østlondonernes særegne dialekt) er vanlig når stemningen foran peisen blir god nok.
Adresse: 26 Wenlock Road
Tube: Old Street eller Angel
Webside: www.wenlock-arms.co.uk

Flytende pub

Wibbley Wobbley er en pubbåt, som ligger i Surrey Quays. Selve båten er gammel og slitt og ikke mye å skryte av, men atmosfæren er god. Hit går lokale og fok som jobber i finansmiljøet ved Canary Wharf for å drikke. Hver torsdag er det pubquiz, og hver mandag stand up med åpen mikrofon. Vær oppmerksom på at det gyngende gulvet kan være vanskelig å forsere etter et par øl for mye.
Adresse: Greenland Dock, Rope Street
Tube: Surrey Quays eller Canada Water
Webside: www.wibbleywobbley.com

En gigantisk pub og en turistmaskin, men den er populær for det, og her er det alltid bra stemning.Foto: Waxy O'Connors Vis mer


Beste irske

Waxy O'Connors er Londons mest populære irske pub, selv om den kanskje ikke er den mest autentiske. Waxy trekker både irer, londonere og turister. Kanskje ikke rart, siden den ligger rett ved Leicester Square. Puben er på seks etasjer og har fire forskjellige barer. Her vises de viktige fotball- og rugbykampene, og det er flere restaurantavdelinger for deg som er sulten. Utover kvelden blir stemningen og lydnivået høyere. Dette er et populært sted å varme opp før en kveld på byen.
Adresse: 14-16 Rupert Street
Tube: Piccadilly Circus
Webside: www.waxyoconnors.co.uk

Shoppingpub

The Clachan er et fint sted å ta en pause i londonshoppingen. Puben ligger rett ved varemagasinet Liberty, ikke langt fra Regent Street og Oxford Circus, de viktigste shoppingområdene i London sentrum. Puben er viktoriansk, og det bærer interiøret preg av. Den har et godt utvalg av øl, og serverer typiske pubretter.
Adresse: 34 Kingly Street
Tube: Oxford Street eller Piccadilly Circus
Webside: Har ikke webside

The Duke of Cambridge er verdens første sertifiserte økologiske pub. Foto: Singhboulton Vis mer


Økologisk pub

The Duke of Cambridge ligger også i Islington, og er noe så sjeldent som en økologisk pub. Den åpnet i 1998, som verdens første sertifiserte økologiske pub, og har vunnet flere priser. Maten er selvfølgelig økologisk, og menyen er tradisjonell britisk med en kontinental tvist. Du kan velge mellom 50 forskjellige økologiske viner, eller økologisk øl brygget ved små og uavhengige bryggerier i eller utenfor London.
Adresse: 30 St. Peters Street
Tube: Angel
Webside: www.singhboulton.co.uk

Gourmétpub

The Raven er en av mange gastropuber som serverer spennende kvalitetsmat sammen med ølen. Puben ligger litt vest for Hammersmith, og har en hyggelig beergarden. Innendørs skaper den store peisen atmosfære. Menyen inkluderer retter som lammekasserolle og rosmarinpotetstappe, eller fersk tunfisk med toskansk bønnesalat og pesto av soltørkede tomater.
Adresse: 375 Goldhawk Road
Tube: Stamford Brook
Webside: Har ikke webside