Ti skuffende attraksjoner

Over 1.000 britiske turister ble spurt hvilke turistattraksjoner de synes var mest skuffende. Er du enig?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Frustrerende mange mennesker og altfor dyrt.

Det er dommen over turistattraksjonen som fikk den tvilsomme æren å komme på topp på listen over de ti mest skuffende turistattraksjonene.

Hvilken attraksjon det er snakk om? Eiffeltårnet i Paris.

Nå er ikke britene kjente for å være spesielt glade i franskmenn, men de er like harde mot en av sine egne attraksjoner.

- Stonehenge er bare en samling gamle steiner.

Kunstmuseet Louvres Mona Lisa, og New Yorks Times Square vekker heller ingen stor entusiasme hos britene.

Ikke engang Egypts pyramider får tommelen opp av de spurte. Pyramidene står på listen over de syv underverkene, men turistene synes det er altfor varmt, og at alle selgerne er slitsomme.

Stonehenge topper forøvrig listen over de mest skuffende britiske attraksjonene. Andre attraksjoner som ikke begeistrer er Big Ben, London Eye, Buckingham Palace og de hvite klippene ved Dover.

Ikke følg strømmen


- Det er lett å la seg bli revet med av brosjyrene som fokuserer på de typiske klisjeturistmålene, men mange av disse stedene er overfylte av folk og ganske skuffende, sa Felice Hardy fra Virgin Travel Insurance, selskapet som bestilte spørreundersøkelsen.

Nå må DinSide Reise nevne at vi synes alle attraksjonene på listen er verdt å få med seg. Men for å få en flott opplevelse ut av det, bør du planlegge besøket ditt slik at du ikke kommer midt i rushtiden. Som regel får du ha attraksjonene nesten helt for deg selv hvis du kommer tidlig morgen, og gjerne utenom de verste turistmånedene.

Kilde: The Daily Telegraph