<i>Alle foto: Restaurantene</i> Foto: Olde Hansa
Alle foto: Restaurantene Foto: Olde HansaVis mer

Ti restauranter i Tallinn

Middelaldersk

Det finnes mange middelalderrestauranter i Tallinn, men vi tar med Olde Hansa i Tallinns gamleby. Her får du servert fisk, elg, villsvin - og bjørn, for å nevne noe. Vår utsendte anbefaler bjørnekjøttet, som er marinert i urter, og smaker omtrent som fårekjøtt, og til dessert rosepuddingen laget av roseblader. Olde Hansa er en typisk turistmagnet, med servitører i middelalderkostymer og musikalske opptredener, men opplevelsen er spesiell og maten god. En hovedrett koster mellom 100 og 150 kroner.

Adresse: Vana Turg 1
Tlf: +372 627 9020
På nett: Olde Hansa

Foto: Stenhus Vis mer


Tallinns fiiineste

Restaurant Stenhus har vunnet Sølvskjeens pris for beste gourmétrestaurant, beste vinutvalg og beste interiør. Restauranten ligger i kjelleren til Tallinns flotteste hotell, Schlössle Hotel, et femstjerners luksushotell i gamlebyen, der VIPene bor når de er i byen. DinSide har dessverre ikke spist her, men har sett lokalene. Gamle murvegger, levende lys og diskret luksus preger stemningen. Menyen er franskinspirert, og hovedrettene ligger på mellom 200 og 250 kroner. En femretters meny koster rundt 425 kroner.

Adresse: Schlössle Hotel, Pühavaimu 13/15
Tlf: +372 699 7700
På nett: Restaurnt Stenhus

Foto: Pegasus Vis mer


Trendy gourmét

Pegasus har vunnet Sølvskjeprisen for beste kokk, og var nominert til prisen for beste gourmétrestaurant. Denne ultratrendy restauranten kunne like gjerne ligget i London eller New York. Maten er spennende, og heller mot det asiatiske. Du får blant annet sushi og nudelretter, men også kalv og kanin. DinSide har testet tunfiskfiléten, og den falt i smak. Hovedrettene koster fra 100 til 150 kroner.

Adresse: Harji 1
Tlf: +372 631 4040
På nett: Pegasus

Foto: Meister Michel Vis mer


Kunstnerisk eplemat

Restauranten Meister Michel har en spesiell historie. Huset restauranten ligger i var en gang eiet av kunstneren Michel Sittow (1469-1525), hvis verdenskjente bilder i dag henger i blant annet Washington, London og Paris. Restauranten har en liten utstilling av Sittows verker (ikke originalene), og du kan få et lite foredrag om kunstneren hvis du vil. Menyen er også spesiell - alle rettene inneholder epler. Det kan være eplemarmelade, -puré, -ketchup ... Maten er variert, du får biff tournedos, lam, and, svin og fisk. Vi anbefaler eplekaken til dessert - den er selvsagt helt ypperlig. Epleteen av tørkede epler anbefales også. Hovedrettene koster rundt 100 kroner.

Adresse: Rataskaevu street 22
Tlf: +372 641 3414
På nett: Meister Michel

Foto: Sushihouse Vis mer


Super sushi

Sushibølgen har også kommet til Tallinn, og Sushihouse serverer den beste etniske maten, ifølge Sølvskjeprisen. Menyen består ikke bare av sushi. Du får også wok, laks, biff, and, osv., og alle rettene er asiatiskinspirerte. Restauranten har moderne interiør, men ligger i en bygning fra 1300-tallet. Åtte sushibiter koster rundt 75 kroner, hovedretter mellom 100 og 170 kroner.

Adresse: Rataskaevu 16
Tlf: ?372 641 1900
På nett: Sushihouse

Foto: Sisalik Vis mer


Middelhavsmat

Restauranten Sisalik (som betyr firfirsle) er Tallinns beste nye restaurant, mener Sølvskjeprisen. Maten er inspirert av middelhavskjøkkenet, og her får du tapas, pasta, sjømat og kjøtt. Interiøret er selvsagt også middelhavsinspirert. Restauranten har på kort tid blitt populær både blant estere og turister, så bestill bord. Tapasrettene koster mellom 15 og 30 kroner, mens en hovedrett av kjøtt eller fisk koster opptil 100 kroner.

Adresse: Pikk 30
tlf: +372 646 6542
På nett: Sisalik

Foto: Olevi Vis mer


Estisk og utenlandsk

Olevi Restaurant tilhører hotellet Olevi Residents, og var nominert for prisen beste nye restaurant. Hotellet, og dermed restauranten, ligger i gamlebyen, og serverer både estisk, fransk, asiatisk og italiensk mat. Her jobber både estiske og skandinaviske kokker. Vegetarmenyen er også bra. Hovedrettene koster fra 40 (vegetar) til 140 kroner.

Adresse: Olevimägi 4
Tlf: +372 627 7650
På nett: Olevi Residents

Foto: Ö Vis mer


Moderne skandinavisk

Restaurant Ö, altså øya, var nominert til prisen for beste gourmétrestaurant, og er veldig populær blant både estere og utlendinger som bor i Tallinn. Restauranten ligger i et fabrikklokale fra 1800-tallet, like utenfor gamlebyen. Interiøret er moderne, men hyggelig, og menyen er kontinental. Det betyr hovedretter som risotto, ørret, fasan og kalv. DinSide har vært her og spist kalv, og ble stappmette. Hovedrettene koster rundt 150 kroner.

Adresse: Mere pst 6e
Tlf: +372 661 6150
På nett: Restaurant Ö

Foto: Gloria Vis mer


Spennende vinkjeller

På restauranten Gloria sitter du i 30-tallsinteriør og spiser franskinspirert mat. Restauranten har eksistert i snart 70 år, og mange kjente personer har spist her, blant annet den tidligere Pave Johannes Paulus. Hvorvidt han tok seg en tur ned i Glorias vinkjeller vet vi ikke, men det burde du gjøre. Under restauranten ligger en labyrint av en vinkjeller, med et stort utvalg viner fra hele verden. Mørkt og kjølig, med levende lys og bueganger ligger kjelleren der. Her kan du smake vin, og også bestille småretter. Hovedrettene i restauranten koster fra 100 til 180 kroner.

Adresse: Müürivahe 2
Tlf: +372 644 6950
På nett: Gloria

Foto: Villa Thai Vis mer


Den beste thaimaten

Byens beste thaimat får du hos Villa Thai, som var nominert for sølvskjeprisen for beste etniske restaurant. Villa Thai har en stor thaimatmeny, men her får du også indiske tandooriretter. Dette er en klar favoritt blant tallinnere, ikke bare på grunn av maten, men også de hyggelige prisene. En hovedrett koster fra 40 kroner og opp til 130 kroner.

Adresse: Vilmsi 6
Tlf: +372 641 9347
På nett: Villa Thai