Ti på topp med ryggsekk

En hel verden for dine føtter. Du behøver ikke å være rik for å reise på loffen. Vi har sjekket de mest populære reisemålene for ryggsekkturistene.

Publisert

Ikke misforstå – du trenger ikke å reise med ryggsekk for å dra på loffen. Ryggsekkturister, eller backpackere som det så fjongt heter på engelsk, er en samlebetegnelse for turister som reiser rimelig, og som gjerne legger opp turen sin selv.

- Utgangspunktet for de aller fleste er pris, samtlige av de mest populære reisemålene er å regne som billige. Noen destinasjoner trekker også fordi at de er så spesielle, eller fordi de byr på unike attraksjoner. Eksempelvis Nepal med Himalayafjellene og India med sin eksotiske kultur, forteller jorden rundt-ekspert i Kilroy Travels, Martin Alvir.

Vi fikk eksperten til å plukke ut de ti mest populære stoppestedene. Sjekk ryggsekkturistenes favoritter her:


Tre måneder - 30.000

Den arketypiske ’ryggsekkturen’ varer i tre måneder, og har stopp i Asia, Australia, New Zealand, Stillehavet og USA. Holder du vaksiner, flybillett og reiseforsikringer utenfor, mener Kilroy at en slik tur normalt vil koste 30.000 kroner. Altså rundt 330 kroner dagen. Da snakker vi enkel standard.

- Billigst mulig overnatting, framkomstmidler og restauranter. Mens du slipper med 200 kroner dagen i Asia, må du regne med det dobbelte på resten av reiseruten, forklarer Alvir. Ønsker du å en mer hjemmevant standard kan summen kjapt dobles.

Tempel i Katmandu, Nepal.<br />
<i>Foto: Kirsti van Hoegee</i>
Tempel i Katmandu, Nepal.
Foto: Kirsti van Hoegee Vis mer

Prisen for en jorden rundt-billett kan variere fra 12.000 til det dobbelte. Noen prispakker har fastsatte stoppesteder, mens andre lar deg velge selv. Standardruten går fra Oslo til Bangkok, videre til Sydney og Auckland, Fiji og Los Angeles og Oslo igjen. SAS og Qantas tilbyr denne rundturen for 15.400 kroner. Ønsker du å legge til flere stopp underveis, koster det ytterligere 700 kroner for hver destinasjon. Ruten gjennom Asia og Australia er den store favoritten, men stadig flere velger nye og fjernere reisemål.

- Vi merker at folk trekker ut fra standardrutene. Thailand og Singapore i Asia og Australia, blir utgangspunkt for mer eksotiske destinasjoner. Stadig flere ønsker å oppleve reisemål som Vietnam, India, Nepal, Mexico og Sør-Amerika, sier Alvir.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

For deg som vil slå på stortromma

For deg som virkelig ønsker å sveipe over verdens mange hjørner, kan vi foreslå følgende rundtur: Oslo til London, videre til Mexico City. Du flyr ut fra Cancun og til Santiago de Chile. Derfra går turen til Påskeøyene og videre til Tahiti, Auckland og Sydney. Du kommer deg selv til Perth hvor flyet går videre til Johannesburg, så til Nairobi for til slutt å fly tilbake til London og Oslo. Du velger selv hvor lenge du vil være på hvert sted.

Kilroy tilbyr denne luksuriøse turen til kr 23.981, forutsetningen er at du er under 26 år eller studerende under 33. Skulle du falle utenfor, har de fleste flyselskapene liknende tilbud, hvor du kan komponere din helt egen drømmereise.

Lange reiser til eksotiske hjørner krever sitt av forberedelser, vaksiner og liknende. Les mer om helse på reisen i denne artikkelserien.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer