Ti på topp i shopping

BARCELONA: Best på skinke, best på lamper, best på kaffe. Barcelona by har kåret sine aller heftigste butikker.

Shop till you drop, i Barcelona prises de flotteste forretningene.

ILLØUSTRASJONSFOTO: Scott Barbour/Gareth Cattermole /Getty Image/All Over Press Foto: Scott Barbour/Gareth Cattermole /Getty Image/All Over Press
Shop till you drop, i Barcelona prises de flotteste forretningene.

ILLØUSTRASJONSFOTO: Scott Barbour/Gareth Cattermole /Getty Image/All Over Press Foto: Scott Barbour/Gareth Cattermole /Getty Image/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingen kan shoppe som barceloneserne. Hvor ellers i verden ser du småbarnsmødre som kjører scooter iført skinnhjelm fra Louis Vuitton, høyhælte sko og med en femåring bakpå? Sammen med befolkningens sans for dristig arkitektur og design, ligger forholdene godt til å rette for å kåre bymesterskap i forretningsdrift. Nå har byens turistmyndigheter kåret Barcelonas 10 beste forretninger. Betingelsene for å komme i betraktning var harde: butikken måtte kunne utvise stor grad av innovasjon, innbydende interiør og eksteriør og tilby kreativ design eller varetuvalg.

Dog, alle vinnerne ligger i de mest populære shoppingområdene Eixample, Born og Gràcia.

 • Skinke aller best

 • Byens beste butikk, Andreu i Mercat de Santa Caterina i Born, som selger skinker, ost og ansjos, måtte bli årets vinner. Miljø så lekkert at du like gjerne kunne solgt Chanel der.

 • Adresse: Mercat Santa Caterina, Born
  Les mer: Mat, stil og smak på Mercat Santa Caterina
  Ekstern lenke: Mercat Santa Caterina

 • Camiseria Pons

 • I bydelen Gràcia, litt nord for sentrum, ligger Camiseria Pons. Butikken selger som navnet antyder, skjorter fra spanske designere som Lydia Delgado, Antonio Miró, men også italienske Missoni. Utstillingen er oppsiktsvekkende nok selv i Gràcia som huser mange kunstnere, arktitekter og designere.

  Adresse: Gran de Gràcia 49

 • Diesel

  Den største Diesel-butikken i Barcelona ligger mellom de store forretningene til Carolina Herrera, Burberry og Yves Saint Laurent i shoppinggaten Passeig de Gràcia. Butikken har med sitt tøffe interiør fått pris.

  Adresse: Passeig de Gràcia, 116

 • Fernández

 • Javier de las Muelas restaurant, Fernández, har et moderne og uformelt interiør, hvis kjøkken kjører en krysning mellom asiatisk mat og middelhavsmat. Og restaurantene har naturligvis vindu ut mot gaten og derfra kan man se nye kunstnere stille ut. Her er også mulig å ta en cocktail.

  Adresse: Passeig de Gràcia 116

 • Julie Sohn

 • Koreanskfødte Julie Sohns forretning i Diputació i Eixample, vant prisen for sine nøysomt innredede utstillinger. Damen selger klær i grå, beige og svart.

  Adresse: Diputació 35

 • Loewe

 • Lukusmerket Loewe får premie for sitt visuelle uttrykk som ifølge turistmyndighetene spiller på tradisjon, glamour, lys og illusjon.

  Adresse: Passeig de Gràcia 35

 • Nespresso

  Multinasjonale Nespresso i Passeig de Gràcia selger som navnet antyder, kaffe og kaffeutstyr. Utstillingsvinduet er morsomt og friskt.

  Adresse: Passeig de Gràcia 102

 • Special events

 • Designeren og interiørarkitekten med med det ultrakatalanske navnet Joan Estrada har to forretninger i Barcelona, en dedikert menn, den andre kvinner. Her selges internasjonale merker som Iceberg, Exté, Moschino, Kenzo og Bybylos, i tillegg til smykker og klær fra spanske designere som for eksempel sevillanske Victorio & Lucchino. Butikken har fått stor oppmerksomhet i spansk motepresse. Typisk nok ligger forretningene i det tidligere herjede arbeiderstrøket Born. Dette området har har det siste decenniumet fått et ansiktsløft, og i dag huser Born byens kuleste forretninger og restauranter.

  Adresse: Vigatans 6 og 11
  Nett: Joan Estrada og Special Events

 • Sans & Sans

 • Denne tebutikken i den velbeslåtte delen av gjennomfartsåren Diagonal, selger 200 sorter te og utstyr til tekoking. Butikken er ifølge turistmyndighetene en utstilling i seg selv.

  Adresse: Diagonal 520

 • Servei estació

  Dette varemagasinet selger alle mulige materialer - papp, plast, metall i alle former og fasonger både engros og i detalj - og har kommet på shoppingtoppen for sine enkle, men flotte utstillinger.

  Adresse: Arragó 270

 • Punto Luz

 • I parallellavenyen til Passeig de Gràcia, Pau Claris, ligger Punto Luz, eller lyspunktet som navnet vil bli oversatt til norsk. I denne butikken selges det lamper i alle former fra spanske arkitekter og designere som Fontana Arte og Artemide.

  Adresse: Pau Claris 146

  RELATERTE ARTIKLER:

  Nam-nam

  Ti på topp i shopping


  BILDESPESIAL: Sjokolade, hummer, champis og jordbær. Bli med til markedet hvor maten er så fersk at den spreller på tungen.

  Les mer

  Reis, kok og smak

  Foto: Inga Holst
  Foto: Inga Holst Vis mer


  NYTT: Paella, gazpacho, tortilla og creme catalana? Lær deg å lage middelhavsmat på Spania-ferien. Mmmm...

  Les mer

  På en snurr i ferien

  Foto: Silverman/Getty Images/All Over Press
  Foto: Silverman/Getty Images/All Over Press Vis mer


  VIN: Lukt, smak, drikk og nyt. Et nytt selskap tar deg med på tur i spanske bodegaer.

  Les mer

  For en neve euro

  Ti på topp i shopping


  SHOPPING: Truser med fransk åpning, antikviteter og flørt. Bli med på rundtur på de fineste markedene i Barcelona.

  Les mer

  Hedonistenes hemmelige adresser

  Foto: Inga HOlst
  Foto: Inga HOlst Vis mer


  BARCELONA: Pommes frites på Ramblas? Glem det! Her er hedonistenes beste adresser til god mat, shopping, forlystelser og lykke.

  Les mer

  Skinke, skinke

  Ti på topp i shopping


  BOK: Glad i chorizo, sherry og carpaccio. Ta grunnkurs i spansk mat.

  Les mer

  VIP-shopping i Madrid

  Foto: Per Ervland
  Foto: Per Ervland Vis mer


  VIP-PRODUKT: Rabattkuponger på design, juveler, sprit og champagne. Her er VIP-pakken som får deg bort fra lavpristristessen.

  Les mer

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer