Ti nye togreiser med Star Tour

Neste sommer lanserer Star Tour ti nye togreiser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mai i år lanserte Star Tour sine første charterturer der tog var transportmiddelet. Turene har vært så populære, at selskapet nå lanserer ti nye togreiser neste sommer.

- Responsen var overveldende. Som en test startet vi med 100 reiser til Gardasjøen i år. Reisene ble utsolgt på noen dager, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson, i en pressemelding.

- Neste sommer blir det over 7000 reiser fra alle skandinaviske land, og tog er nå den reiseformen som øker raskest i vårt selskap.

Dette er noe av det du går glipp av hvis du flyr. Foto: Star Tour
Dette er noe av det du går glipp av hvis du flyr. Foto: Star Tour Vis mer


Foruten togpakker til Garda, lanserer Star Tour ytterligere tre reisemål i Italia: Grado, Malcesine og Sirmione. I tillegg kommer nyhetene Porec i Kroatia, Portoroz i Slovenia og Bad Gastein i Østerrike.

Rundreiser med tog

I tillegg til dette kommer nyheten TEMA Train, som er rundreiser for dem som liker såkalt "slow travel", der reisen er en del av opplevelsen.

De fire rundreisene med Tema Train går til Rhinen og Mosel, Alsace og Champagne, en kulinarisk tog- og sykkelreise i Polen, samt en rundreise i Sentral-Europa.

Dette er ifølge Petersson reiser for feienschmeckere. Hun trekker paralleller til dannelsesreisene i Europa på 1800- og 1900-tallet.

Star Tour samarbeider med NSB om disse togreisene, som også er et miljøvennlig alternativ for dem som ikke vil fly. Informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, tror dette bare er starten på en ny togtrend.

– Mange gamle togloffere drømmer om å børste støvet av interrailminnene. Samtidig gjør et stadig større fokus på miljø toget til et godt alternativ, sier Lundeby i pressemeldingen.

På sporet i Europa

Den svenske delen av Ving lanserer også togreiser fra neste sommer. Vings togcharter vil gå til Venezia, Lido di Jesolo, Comosjøen og Gardasjøen, alt i Italia, og til Portoroz i Slovenia og Balaton i Ungarn.

Fly mot tog

Star Tour er sikker på at togferie er kommet for å bli, og utelukker ikke at vi tar toget til enda flere reisemål i fremtiden.

- Om etterspørselen er stor vil våre kunder på sikt kunne velge om de vil fly eller toge når de skal på ferie i Sør-Europa, tror informasjonssjefen.

Togreisene

Fra Alsace i Frankrike. Foto: Star Tour
Fra Alsace i Frankrike. Foto: Star Tour Vis mer


Blue Train Sol og Bad

 • Italia: byen Grado vest for Trieste. Pris fra 4498,-
 • Italia: Malcesine og Sirmione ved Gardasjøen
 • Italia: Garda, Bardolino, Torri del Benaco
 • Kroatia: Porec. Pris fra 5198,-
 • Slovenia: Portoroz. Pris fra 5798,-
 • Østerrike: Bad Gastein. Pris fra 6598,-
 • TEMA Train

 • Rhin og Mosel – rundreise. Pris fra 17 500,-
 • Alsace og Champagne – rundreise. Pris fra 15 500,-
 • Sentraleuropeisk panorama – rundreise. Pris fra 11 500,-
 • Kulinarisk sykkelreise i Polen – rundreise. Pris fra 12 900,-

 • Alle reisene varer totalt 10 dager. Reisene kan bestilles fra 25. oktober.