Amalfikysten - en klassisk perle!
Amalfikysten - en klassisk perle!Vis mer

Ti klassiske badesteder

Har du en drøm om å reise til et klassiske badested? Lyst til å oppleve en badeby som faktisk har noe mer å by på enn en overfylt badestrand med charterturister? Da bør du sjekke listen under!

Her kan du se hvilke ti badesteder vi mener skal være med på listen! Synes du det er andre badesteder som burde være med? Si hva du mener i vår diskusjonsgruppe!

14913 TARGET="_top"> Amalfikysten (Italia)

Amalfikysten er en av Italias mest fotograferte områder med fargerike hus som ligger i bratte skråninger ned mot havet. Denne kyststrekningen har noe for enhver smak; noen av verdens mest unike arkeologiske funn, storslått natur, strender og naturligvis det syd-italienske kjøkkenet. Opp gjennom tidene har mange berømte personligheter lagt feriedagene sine hit. Her satt både Gorkij og Lenin og filosoferte. Selvfølgelig skal vi heller ikke glemme Picasso og forfatteren Cocteau! Kystens hovedby er Amalfi, som tidligere var Italias handelsport mot Orienten. Her finner du hvitklakede hus og trange smug med en arabisk atmosfære over seg. Amalfikysten ligger 14913 TARGET="_top"> her!

14915 TARGET="_top"> Skagen (Danmark)

Skagen er vel det mest klassiske badestedet vi har i nærheten av våre breddegrader. På sanddynene helt nord på Jylland var det på midten og slutten av 1800-tallet et yrende kunstnerliv. Den lille fiskerlandsbyen, som er over 600 år gammel, ble raskt kjent som et populært feriested etter at kunstnerne stadig kom tilbake til denne danske perlen. Kunstnerne møttes ofte på Brøndums Hotell, som i dag huser Skagen Museum. Et perfekt utgangspunkt etter en avslappende ettermiddagstur på stranden? Skagen ligger14915 TARGET="_top"> her!

14916 TARGET="_top"> Cabourg (Frankrike)

Cabourg ligger i Normandie i Frankrike. Stedet er blant annet blitt kjent fordi den kjente franske forfatteren Marcel Proust brukte å tilbringe mye tid her. Ofte satt han og skrev sine bøker på Grand Hotell - et stort gammeldags hotell bygget i stein helt ute ved havet. Her har du også mulighet til å bo på akkurat det rommet som Proust brukte å bo på når han var her. Et populært reisemål for pariserne i weekenden! Cabourg ligger 14916 TARGET="_top"> her!

14917 TARGET="_top"> San Sebastian (Spania)

San Sebastian er både en storby og et berømt badested. Om sommeren er det overbefolket av turister, men på høsten vil du finne et behagelig folkeliv her. Byen har ofte blitt sammenlignet med Rio de Janeiro. Hemingway satte byen på kartet da han og mange andre kjendiser på begynnelsen av 1900-tallet la helgeturene sine hit. San Sebastian ligger på den spanske Atlanterhavskysten! Se på kartet 14917 TARGET="_top"> her!

14918 TARGET="_top"> Cascais/Estoril (Portugal)

Stranden i Cascais - en klassisk sådan! Vis mer

Cascais/Estoril er et klassisk badested som ble kjent ut fra rikfolks og kongeliges tilstedeværelse her i forrige århundre. Det ble raskt et populært feriested etter at Luís den første bygde seg et gedigent sommerpalass her. I dag er det Portugals president som kan nyte denne eiendommen om sommeren. Kanskje verdt et besøk? Cascais/Estoril ligger 14918 TARGET="_top"> her!

14919 TARGET="_top"> Burgh Island (England)

Vil du oppleve stedet hvor Agatha Christie satt og skrev mange av sine kriminalbøker? Da skal du reise til Burgh Island. Naturen er mildt sagt dramatisk rundt denne lille øya i Devon. Her kan du ta inn på The Burgh Island Hotell – et modernistisk hotell i et palass fra 30-tallet. Når tidevannet trekker seg tilbake kan du faktisk spasere tørrskodd over til fastlandet. Ikke et badeeldorado, men perfekt for deg som vil nyte en kriminalbok fra krimdronningen i sitt rette element! Burgh Island ligger 14919 TARGET="_top"> her!

14920 TARGET="_top"> Goakysten (India)

Vi tar også med Goakysten i India på vår liste. Området har en spesielt interessant historie som går tilbake til 1500-tallet da de portugisiske sjøfarerne slo seg ned i området. Goakysten var et ypperlig tilholdssted for sjøfarerne mellom toktene i området. Det var også her kristendommen fikk sitt fotfeste i India gjennom St. Francis Xavier som kom til Goa i 1542. Den siste halvdelen av 1900-tallet var også Goa et yndet sted for hippiene! Goa har også blitt lett tilgjengelig for oss nordmenn etter at flere av reiseselskapene har satt inn charterfly i rute ned mot de nydelige badestrendene langs kysten! Goa ligger 14920 TARGET="_top"> her!

14921 TARGET="_top"> Puerto Vallarta (Mexico)

Puerto Vallarta i Mexico kan takke Hollywood for at stedet ble satt på kartet! Utgangspunktet var filmingen av ”Night of the Iguana” på Mismaloya Beach rett utenfor byen. Det var her romansen mellom Richard Burton og Elizabeth Taylor blomstret for fullt! Puerto Vallarta kan by på mexikansk natur og strandliv på sitt aller beste. Her finner du nydelige strender og azurblåt hav i skjønn forening. Oppsøker du gamlebyen i Puerto Vallarta vil du også få en godt innblikk i den mexikanske historien. Puerto Vallarta ligger 14921 TARGET="_top"> her!

14922 TARGET="_top"> Copacabana (Brasil)

På en liste over verdens mest klassiske badesteder, kan vi ikke utelate Rio de Janeiro og Copacabana! Stranden har vært en trendsetter blant filmstjerner og modeller siden tidlig på 1900-tallet. Et utall kjendiser og filmstjerner har vært med på å gjøre Rio til et klassisk badested. Nå er det nok mer dominert av lettkledte brasilianere og et dårlig rykte, men likevel er dette et sted som du definitivt bør få med deg en gang i livet. Rio de Janeiro ligger 14922 TARGET="_top"> her!

14923 TARGET="_top"> Santa Maria ved Havanna (Cuba)

På 40- og 50-tallet var Havanna på Cuba et forlystelsessentrum for jetsetterne fra USA før kommunismen endret tilværelsen i det karibiske paradiset totalt. Ca. 20 minutter utenfor Havanna finner du badestranden Santa María som i dag er mest brukt av innbyggerne i Havanna. En klassisk perle som definitivt er verdt et besøk hvis du skulle være på den røde kommunistøya i Karibien! Her finner du ikke bare historisk palmesus, men også en av øyas aller beste strender. Havanna ligger 14923 TARGET="_top"> her!

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse.