Ti "hemmelige" vannhull

Glad i å ta deg en dram? Sjekk oversikten og dra til Dublin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dublin er stedet for deg som liker å gå på barer og puber. Her flommer det over av Guinness, Kilkenny, irish whiskey og Baileys. Du kan ikke reise til Irlands hovedstad uten å stikke hodet inn i minst én pub eller bar.

Men hvilken skal du velge? Det hjelper dublineren og forfatteren av boken Bar Secrets Dublin, Pol O'Conghaile, deg med. I den britiske avisen The Guardian presenterer han sine ti favorittbarer og -puber i Irlands hovedstad. Verdt å få med seg disse dersom du har tenkt deg til Dublin.

image: Ti "hemmelige" vannhull


Central Hotel Library Bar
Dette skal være Dublins best bevarte hemmelighet. Dette er en herlig gammeldags bibliotekbar, med dype lenestoler og kyndig ekspertise bak baren. Får du vindusplass oppe i andre etasje, kan du la deg underholde av alle som slentrer forbi langs South George Street rett utenfor. Stilfull og sofistikert bar, men ingen snobbefaktor. Vil du kapre en sofa, bør du komme tidlig.

Hvor: 1-5 Exchequer Street
På nett: Central Hotel Dublin

image: Ti "hemmelige" vannhull


Anseo
Dette er stedet for deg som er litt alternativ. Anseo beskrives som funky og upretensiøst, og musikken varierer fra funk til groove til afro-beat. Strøket er slitent, og det er egentlig puben også, men her har folk det gøy, likevel.

Hvor: 18 Camden St Lower

image: Ti "hemmelige" vannhull

The Vaults

Som navnet forteller, ligger The Vaults i en kjeller, og består av flere sammenhengende bueganger. Selve lokalet ble bygget i 1846, men i dag er dette en moderne og populær restaurant/bar/nattklubb. Nisjer, lav takhøyde og murstein skaper den rette atmosfæren. I helgen blir dette Dublins største R&B-nattklubb.

Hvor: Harbourmaster Place
På nett: The Vaults

The Ferryman
Dette er en gammel pub der sjømenn drakk sin øl i gamle dager. Puben ligger selvsagt ved elven Liffey, men i dag er sjømennene byttet ut med finansfolk som jobber i Dublins finansielle distrikt.

Hvor: 35 Sir John Rogersons Quay
På nett: The Ferryman

image: Ti "hemmelige" vannhull


The Stag's Head
The Stag's Head er en god gammel dublinpub, og verdt en tur bare for å se lokalene. Puben ble bygget i 1895, og arkitekten hentet inspirasjon fra kirkene. Hovedbaren er viktoriansk, den gamle røykeloungen er et populært lunsjsted (selv om det ikke er lov å røyke på utestedene i Irland lenger), mens i andre etasje er det liv og røre. Kjelleren vil vår gode dubliner O'Conghaile helst ikke nevne. Det er noe uvisst hvordan det skal tolkes... Klientellet er en miks av studenter fra Trinity College, og meglere fra børsen som ligger like ved.

Hvor: 1 Dame Court

image: Ti "hemmelige" vannhull


Dice Bar
Dice Bar er en East Village New York-bar midt i Dublin. Det betyr mørkt interiør med røde detaljer, Djer som spiller funk, øl fra småbryggerier og et klientell som kan karakteriseres som alt fra boho til indie til metalldiggere.

Hvor: 79 Queen Street, Smithfield

The Sackville Lounge
Denne bittelille puben er et lite mirakel. Bartenderne er hyggelige og effektive, og flere lokale skuespillere har puben som stamsted.

Hvor: Sackville Place

image: Ti "hemmelige" vannhull


The Cellar Bar
Dette er stedet for deg som er glad i vin. The Cellar Bar ligger i vinkjellern til Merrion Hotel. Her kan du velge mellom 75 forskjellige sorter vin som serveres per glass, og enda flere hvis du bestiller en hel flaske. Dette er stedet politikerne, advokatene og andre med nese for de finere ting i livet kommer. Det er ikke billig å drikke her, men vel verdt opplevelsen dersom du er glad i vin.

Hvor: Upper Merrion Street
På nett: Merrion Hotel

The Long Hall
The Long Hall er faktisk en vernet bygning. Det er bra, siden nye leilighetskompleks har overtatt områdene rundt puben. Dette er en skikkelig brun pub med særdeles slitne gulvtepper hvor de som
virkelig liker å drikke øl kommer.

Hvor: 51 South Great George Street

image: Ti "hemmelige" vannhull


Crawdaddy
Dramatisk design i denne baren. Her er møblene fra 60- og 70-tallet, og ellers er stilen ispedd litt moderne kunst. Crawdaddy henger sammen med nattklubben Pod, og Lobby Bar. Klientellet endres etter hvem som opptrer (band, stand-up eller dj'er), og i bakgården kan du trekke frisk luft og ta deg en røyk.

Hvor: Old Harcourt Station, Harcourt Street
På nett: Crawdaddy

Kilde: The Guardian


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!