Ti fluktruter i vinterværet

Med vinterstormene hylende rundt husveggen, kan varme dager under solen friste noen og enhver. Vi gir deg de 10 mest populære reisemålene.

Det er sol og palmesus som står i høysetet når vi velger oss en ferie fra kulda. De store reiseselskapenes topp ti liste for årets vintersesong vitner om at det er charterturene som dominerer nordmenns ferievaner. Ikke overraskende er det Kanariøyene med Gran Canaria i spissen som trekker flest.

Sagrada Família i Barcelona, arkitekten Gaudis ufullendte storverk. 
Foto: Karoline Brubæk
Sagrada Família i Barcelona, arkitekten Gaudis ufullendte storverk.
Foto: Karoline Brubæk Vis mer

Kombinasjonen av godt vær, trygge forhold og en billig billett gjør at de fleste av oss fortsatt velger tradisjonelt. Nære 40 prosent av alle charterreisende finner veien til de vulkanske øyene utenfor Afrikas vestkyst.

Østens mystikk

Tradisjoner til tross, charterselskapene har nå merket seg at også nordmenn er villig til å reise lengre hvis målet er innbydende nok. For de av oss som våger oss utenfor eget kontinent er det østlig kultur, hvite strender og øyloffing i Thailand som lokker mest. Phuket har lenge vært den store destinasjonen her, men stadig flere flyr nå direkte til Bangkok og planlegger sin egen ferie derfra.

Har man et par uker til overs er det mulig å kombinere en ferie på stranden med lengre utflukter og dypdykk i Thailandsk historie og kultur.

Samba og blikktrommer

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Årets store charternyhet heter Natal og ligger på Brasils nordøstkyst. Sammen med Porto Plata i den Dominikanske Republikk lanseres Latin-Amerika nå i vinterens kataloger. En blanding av øde strender, spennende rytmer og eksotiske naturopplevelser skal gjøre opp for den litt lengre flyreisen.

Informasjonssjef ved Star Tour Norge, Lena Petterson, bekrefter at responsen har vært god på reiser til Brasil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ikke akkurat turen alle våger seg på, men for voksne med litt reiseerfaring er Natal et utfordrende alternativ, sier Petterson.

Storbyferie

Hvis det er shopping som står i høysetet, er du ikke alene. På denne fronten er London og Barcelona hovedmålene. London har lenge vært det mest benyttede målet for shoppeglade nordmenn. Men de siste årene har også mange fått opp øynene for mulighetene som finnes i den vakre katalanske hovedstaden, Barcelona.

De ti mest populære
PlasseringReisemål
1Gran Canaria
2Tenerife
3Lanzarote
4Phuket, Thailand
5Mallorca
6 London
7Kypros
8Porto Plata, Den Dominikanske Republikk
9Costa del Sol
10Barcelona
Listen er basert på salgstall hentet fra Saga Solreiser, Star Tour og Ving Reiser - vinter 99/00.


Enda billigere

Har du mulighet til å bestemme deg på kort varsel kan du forsøke deg på restplasser som selges til betydelig reduserte priser. Disse finner du på reisebyråenes nettsider, eller hvis du tar kontakt per telefon et par dager før du kunne ha tenkt deg å reise.