Ti favoritter i Europa

Har du ikke råd til safari i Afrika eller surfing i Australia? Velg i stedet et reisemål blant favorittene i Europa.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du trenger ikke forlate din egen verdensdel for å oppleve noe eksotisk. Kanskje trenger du ikke engang å dra ut av ditt eget land? Europa byr på både trendy storbyliv, storslagen natur og varierte kulturminner.

Kappadokia-området i Tyrkia er en favoritt.
Kappadokia-området i Tyrkia er en favoritt. Vis mer

Men hva skal man velge? DinSide Reise har plukket ut sine favoritter på kontinentet. Klikk her for å finne ut hvilke ti ting du bør se i Europa. Her finner du både natur, kultur og severdigheter.

Vi har også bedt tre uvanlig bereiste nordmenn om å plukke ut sine favoritter. Klikk på lenkene i boksen til høyre for å lese hvilke tips de har.

God gammel biltur

- Europa har ufortjent kommet i skyggen av de senere årenes mer eksotiske
reisemål. Det kan synes som om målet for mange er å reise lengst mulig vekk, sier redaktør i magasinet Reis, Helle Tjaberg.

Hun har Portugal og de britiske øyer langt oppe på sin favorittliste, som du finner her.

Tjaberg slår et slag for en ekte Europa-ferie.

Renessansebyen over alle - Firenze. FOTO: Jorge Totur.
Renessansebyen over alle - Firenze. FOTO: Jorge Totur. Vis mer

- Har man først kommet seg ned på kontinentet, er avstandene korte, og
muligheten for å snuble over uoppdagede perler stor. Jeg vil derfor slå et
slag for den gode gamle bilturen nedover i Europa, eller kanskje Interrail?
Lag din egen versjon av den gamle dannelsesreisen - "The Grand Tour", sier Tjaberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn Costa del Sol

Sjefredaktør i reisemagasinet Vagabond, Helge Baardseth, er enig i at Europa har mye å by på. Og han har sett det meste av verdensdelen.

Sagrada Familia i Barcelona - en populær sight.
Sagrada Familia i Barcelona - en populær sight. Vis mer

- Opplevelsene trenger ikke å øke proporsjonalt med avstanden fra hjemmet. Europa er mer enn Paris og Costa del Sol. Det finnes mange spennende steder ikke langt fra oss, sier Baardseth.

Han har valgt ut mange steder i Sør-Europa på sin favorittliste. Klikk her for å se Vagabond-redaktørens ti utvalgte steder.

Ut i verden

- Europa er den mest varierte av alle verdensdeler, sier reiseguru i NRK P2s reiseprogram ”Ut i verden”, Jens A. Riisnæs.

Han mener Europas høydepunkter ligger i Sør-Øst Europa, og nesten alle hans favoritter er hentet fra dette området. Klikk her for å se radioguruens ti på topp.

Ifølge Riisnæs er det historien som har gjort Europa så variert.

- Historien gir magien, og historien kom fra Sør-Øst Europa. Landene her grenser mot Midt-Østen, der det historiske garnnøstet begynte., sier Riisnæs som har vært i nesten alle land i Europa.

Før du dør

Å plukke ut ti favoritter i Europa er ingen lett sak. Ingen av listene må derfor sees på som absolutte. Vi håper likevel at de kan inspirere til å se nye steder.

Er du interessert i severdigheter også utenfor Europa? Da bør du lese disse artiklene: Ti steder du bør se før du dør, og Her er verdens underverker.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.