USA ønsker seg flere turister, og innfører en turistskatt. Foto: Ilya Klimanov
USA ønsker seg flere turister, og innfører en turistskatt. Foto: Ilya KlimanovVis mer

Ti dollar for å besøke USA

Ny turistskatt skal innføres.

I begynnelsen av mars vedtok amerikanske myndigheter nye lover som skal trekke til seg flere turister til landet. Et av tiltakene er å kreve 10 dollar for innreise...

Den såkalte Travel Promotion Act er designet for å gjøre USA mer tiltrekkende for utenlandske turister. Derfor er det mange som stusser over at det samtidig innføres en turistskatt.

De ti dollarne turistene må betale, skal gå til finansiering av markedsføringskampanjer av USA som reisemål, skriver Guardian.co.uk.

Dollarne vil kreves inn når turister fyller inn det obligatoriske ESTA-skjemaet via nettet. Turistskatten vil komme så snart et system for betaling er klart, og antagelig i løpet av 2010.

I store trekk går Travel Promotion Act ut på at USAs stater skal begynne å markedsføre seg samlet. Hittil har hver stat selv hatt ansvaret for å markedsføre seg som turistmål.

Til USA

Synes du det er mye knot å reise til USA? (Avsluttet)
Ja litt, men jeg drar likevel(41%)
Ja absolutt, jeg reiser heller et annet sted(23%)
Ja, det er altfor strengt, så jeg drar nødig til USA(19%)
Nei, egentlig ikke(16%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Selve planen om å sammenkjøre markedsføringen er godt mottatt av alle i den amerikanske reiselivsbransjen. Men ikke alle tror turistskatten er en god idé.

- Vi vil ikke at utlendinger må gjennom så mange hindre at de gir opp og ikke gidder komme til USA, sa Steve Lott, en nordamerikansk talsmann for International Air Transport Association, ifølge Guardian.co.uk.

Se opp for falske ESTA-skjemaer

Skal du til USA, må du være oppmerksom på at det finnes falske ESTA-nettsider der ute som lurer deg til å betale. Pt. koster det ingenting å fylle ut ESTA-skjemaet. Riktig nettside for utfylling av skjemaet finner du her: https:­/­/­esta.­cbp.­dhs.­gov

Artikkelen fortsetter under annonsen