Ti dingser for juleferien

Denne flyvende dingsen har fire propeller og henvisninger til grønne menn i ytre rom. Har du tenkt deg i retning Texas for å jakte på utenomjordiske, kan du skape store overskrifter blant hysteriske UFO-tilhengere som tilbringer store deler av livet sitt utenfor Area 51. De er sannsynligvis for sterke i troen til å se forskjell uansett.

Den flygende tallerkenen kan helt sikkert underholde en tiåring i timevis, slik at du kan shoppe alt du orker uten å høre skriking og gnåling om is og overdimensjonerte karuseller.

Avstand mellom kontroller og UFO kan være opptil 100 meter, og er du ute midt på natta vil den blinke som et overpynta juletre.

Silverlit X-UFO koster rundt 1.400 kroner.

Ekstern lenke: Her kan du kjøpe den.Åtte timer på toget uten nettforbindelse vil helt sikkert bli kategorisert som et brudd på menneskerettighetene av Amnesty International i løpet av 2006 (du hørte det her først). Inntil den tid kan du ta med deg Qteks nye smartphone, 9100, på reisen.

Med Windows Mobile 2005 som operativsystem kan du gjøre mye av det du gjør på PCen, bare i miniatyrformat. PDF og Word-filer slukes som sverd av en fakir på julaften, og selv de som ønsker å plage seg selv med Excel-ark skal få lov til det.

Telefonen har både Edge og trådløs nettforbindelse, og et komplett QWERTY-tastatur for lange e-poster, Messenger-prat og kortere noveller. Med et ekstra minnekort kan du dessuten se video helt til batteriet dør. Da er du forhåpentligvis framme uansett.

Qtek 9100 koster rundt 5.500 kroner uten abonnement.

Ekstern lenke: Qteks svenske hjemmeside.Nobby er en enøyd og veldig blå vekkerklokke med mye på hjertet, men kun ett mål i livet: Å sørge for at du kommer deg opp av senga og av sted til flyet til anstendig tid.

Hvis du ikke er travelt opptatt med å pakke alt du egentlig skulle pakket i går, kan Nobby også slå av en liten prat over kaffekoppen. Husk da at Nobby til tider kan være litt ufin, men det er bare hans misforståtte måte å vise omsorg på.

Trøsten får være at du med Nobby, i motsetning til med Skavlan, kan riste ham til taushet og kaste ham i skapet når du synes det er nok skvalder. Han vil jo uansett like deg like godt når du tar ham fram neste gang.

Alt du trenger å passe på, er egentlig at han har nok batteri ...

Nobby koster i overkant av 300 kroner.

Ekstern lenke: Her kan du kjøpe Nobby.Jada, vi vet. 15.000 kroner for et videokamera er i drøyeste laget for å filme kjæresten din som spiser julemat og bikkja di som, vel, spiser. Og sover.

Men når du først har tatt opp forbrukslån for å kjøpe HD-klar 42” plasmaskjerm med innebygget vekkerklokke, eggkoker og ostehøvel er det kanskje ikke så ille å fylle ut i kantene med verdens minste, HD-klare videokamera.

Sony har gitt HDR-HC1E alt bortsett fra et forståelig navn, som vil si 2.97 megapikslers CMOS-sensor, primærfargefilter, 10x optisk zoom og, viktigst av alt, 1440 x 1080 HDV (High Definition Video).


Dermed vil alle opptakene dine være sylskarpe som en fysikkprofessor på Blindern, men skulle du ønske å tone ned hudporene til typen din, kan du selvfølgelig filme i vanlig DV-format. Det finnes jo grenser, selv for skarphet.

Test av kameraet finner du her!

Ekstern lenke: Sonys hjemmeside.Verden hadde sannsynligvis vært et mye bedre sted om alle med ikke-eksisterende retningssans eide en GPS-mottaker. Garmin eTrex Legend C har fargeskjerm og kartbeskrivelse over hvor i all verden du har rotet deg bort denne gangen.

Du kan også få nyttige opplysninger som for eksempel hvor høyt og lavt terrenget rundt deg er. Fint å vite etter flere fuktige timer på nærmeste hulahula-bar, og når veien hjem ikke lenger ligger der den lå sist.

Mottakeren er for øvrig vanntett i tilfelle du ramler i elva.

Garmin eTrex Legend C koster rundt 2.700 kroner.

Ekstern lenke: Her kan du kjøpe den.Bokstaver er ut. Tall er in. Hadde ikke redaktøren min vært så konservativ, skulle jeg skrevet denne teksten på 1, 2, 3 (du tar den til slutt).

Alle er nemlig hekta på Sudoku, i det minste inntil videre. For neste år kan alt være over. Det går rykter om en ny farsott på kontinentet kalt «kryssord», og den skal ha rammet alt fra nyalfabetiserte 5-åringer til senile pensjonister.

Inntil den tid kan du slå i hjel noen timer med denne håndholdte Sudoku-spillmaskinen. Den har 750 forskjellige oppgaver med ulik vanskelighetsgrad, og gjør at du slipper å kjøpe Dagbladet, VG, Aftenposten og Dagens Næringsliv hver eneste dag i hele jula.

For 179 kroner får du alt du behøver, til og med batterier. Men hjernen din er fortsatt alene.

Ekstern lenke: Her kan du kjøpe Sudoku LCD-spillet.Denne lille (og her bruker vi ordet i dets rette betydning) dingsen har druknet litt i støyen fra Sonys håndholdte PSP-glis, omtrent som når Rød Valgallianse forsøker å få presset inn to setninger under partilederdebatten på NRK annethvert år. Uten å ta stilling til RVs politiske program, kan vi likevel ta stilling til Gameboy Micros ideologi:

Gøy, gøy, gøy!

Den takler alle de gamle Gameboy Advance-spillene, og dem finnes det veldig, veldig mange av. I tillegg unngår du å sprenge i stykker jakkelommer og gå med bulende bukselommer i all offentlighet, og den kommer dessuten i så mange forskjellige stiler at ikke en gang en 14-åring med sprayboks vil være i stand til å komme på halvparten.

Gameboy Micro koster rundt 1.000-lappen.

Ekstern lenke: Nintendos hjemmeside.Alle dingser og duppeditter burde hatt hjul. Denne luftsirkuleringsmaskinen kan trilles rundt, og gjør 40 varmegrader i skyggen litt mer levbart. Du kan øse på med is for å oppnå ekstra iskald luft. Maskinen fungerer i tillegg som luftfukter om det skulle være et akutt behov for slike utskeielser.

En fin, men kanskje litt stor gave til de som skal reise på en uspesifisert tur til varmere breddegrader for å feire jul.

Gadget Transportable Aircooler koster rundt 1.200.

Ekstern lenke: Her kan du kjøpe den.Det pågår i disse dager et spill om hvorvidt pokerspilling på nett skal være lovlig eller ulovlig. For all del, spill deg selv fra gård og grunn på Narvesens spilleautomater, men rører du pokermusa er du ille ute. Vi vet ingenting om politikk, hadde vi gjort det er vi ganske sikre på at vi kunne brukt ord som inkonsekvens og dobbeltmoral.

I stedet bruker vi ordet tv-spill. Med Texas Hold’em TV Poker er du like anonym som en mann i blå dress på et møte i Høyres hus. Koble den blekksprutlignende tingesten til TV-en, inviter de fem rikeste og mest godtroende vennene dine til pokerkveld, og du har mange fine timer foran deg.

Ifølge produsenten tilbys et «autentisk spillforløp», som sikkert betyr seksløpere, damer i 1800-tallskjoler som skriker og skråler, og en pianomann som sier «Play it again, Sam».

Texas Hold’em TV Poker koster cirka 500 kroner.

Ekstern lenke: Her kan du kjøpe Texas Hold'em TV Poker.Å reise trenger ikke være ensbetydende med storbyer og milelange strender. Det er et ubestridt faktum at kjernefamilien er glad i pølse med lompe, bilkjøring i åtte timer, møkkete hytter og ikke minst: campingliv. Og der kommer også den evinnelige grillinga inn i bildet.

Ingenting er jo som å sitte ute i pøsregnet med en sky av mygg og spise forkullede grillpølser, mens faren din forteller fjorårets jakthistorier for nittiende gang.

BBQ-Gassgrill kan bæres med overalt og har innebygd lys slik at du kan grille midt på natta.

Når du har griset den til, er det bare å ta ut grillplatene og hive dem i oppvaskmaskinen, om du har en slik i vogna eller på hytta ...

Gassgrillen koster 1.900 kroner.

Ekstern lenke: Her kan du kjøpe den.