Ti bud for førstegangscampere

Jakter du på den store stillheten og avstand til andre mennesker - innse det: da er ikke campingplasslivet for deg. Men tror du at du kan like det - her er noen tips.


1: Test forholdene først
Lurer du på å slå deg til et sted på fast basis? Ta kontakt med eieren av campingplassen og forhør deg om fasiliteter og brukere. Lei deg inn på døgnbasis for å kjenne på pulsen selv. Sjekk forholdene på den tiden av året da du vil benytte deg av stedet.

2: Smart budsjett
Du trenger kanskje ikke klaske til med en ny vogn til mange hundretusen, sjekk bruktmarkeder for ledig utstyr. Det kan også være flere tusenlapper å spare i sesongleie på å velge billigste campingplass.

 • Campingpriser
 • 3: Sjekk reglene
  På campingplassen bor man tett, og ordensregler må til for å unngå de helt store konfliktene. Sjekk om reglene passer deg før du leier deg inn, og følg dem når du er på plass. Selv om du for eksempel har verdens søteste og greieste hund, kan det være at naboen er allergisk, og barna er redde. Hold derfor bikkja i bånd når reglene sier at du skal det.

  4: Vær raus
  Du er aldri alene på en campingplass, og man blir fort kjent med naboene på godt og vondt. Ta derfor med deg ditt beste humør og ditt rauseste sinnelag, og legg igjen kranglegenet hjemme. En prat over terrassekanten til frokost hører med.

  5: Pass på volumet
  Naboen hører deg når du kritiserer nipset hans selv om du sitter gjemt inne i forteltet ditt, og høylydte krangler bærer godt gjennom vognas vegger. Demp volumet selv på tider da "støy" er tillatt.

  6: Pass på inntaket
  Overstadig fyll er aldri sjarmerende, spesielt ikke når man bor tett i tett.

  7: Smått og lett
  Tenk i mindre format enn hjemme. Småflasker med sjampo og andre remedier, nette tørkestativer, sammenleggbare sykler og lette møbler er det som gjelder. Engangsutstyr er ikke spesielt miljøvennlig, men lettvintere enn å hente masse vann og ta oppvasken i ett sett?

  8: Leie fremfor ta med
  Mye kan leies og benyttes på campingplassen. Det er ikke sikkert du trenger å ta med verken gressklipper, båt eller vaskebalje. Undersøk før du stapper full bilen.

  9: Rydd og rens
  Liten boltreplass fordrer et ryddig sinnelag. Fjern skrot og rot så slipper du å snuble deg frem, og naboen slipper å irritere seg over søppellukt og dårlig utsikt.

  10: Surr, lås og lukk
  Utstyr deg med tau, hengelåser og bånd for å sikre utvendige eiendeler når du reiser fra plassen. Ikke bare mot tyvradder, men også mot ugreie klimatiske forhold.

  >> Strandlinje på budsjett - sjekk bildene