The Times Atlas of the World

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: The Times Atlas of the World
image: The Times Atlas of the World


Times utgir flere kartverk med varierende detaljrikdom. Det største verket, The Times Comprehensive Atlas of the World, har over 300 kartsider og 200.000 oppslagsord. Dette er imidlertid et oppslagverk i meget høy prisklasse, og vi har derfor valgt et mindre omfattende i denne sammenhengen. Vi har sett på The reference Edition. Atlas of the world.

Satellittkart over verdensdelene med faktainformasjon for hver verdensdel, over høyeste fjell, største øyer, lengste elver, største innsjøer og tilsigsfelt (elver). Oversikt med faktainformasjon om alle verdens land, uavhengige stater og landområder – med flagg. Klimakart, befolkningskart, verdens organisasjoner og medlemskap (EU, OPEC osv.) vulkaner og jordskjelv-kart med mer. Verdenskart med verdensfakta. Tidssoner.

  Ant. sider: 216
  Ant. kartsider: 104
  Bykart: 46 stk, hvorav 11 er europeiske. Ingen skandinaviske. Varierende grad av detaljer. Gatenavn.
  Ant. oppslagsord: 45.000
  Målestokk: Varierende. 1:5.000.000 for Norge og Europa. Mye 1:7.000.000 i Asia og Amerika.
  Språk: Engelsk
  Sist revidert: 2002
  Forlag: Harper Collins Publishers
  Pris: 299 kroner

Vi mener: Oversiktlige kartblad, men mye å hente på totaloversikten – som for eksempel å ha miniatyrskisser som viser hvor i verden utsnittet er fra. Mye god og interessant tilleggsinformasjon i tillegg til den rene kartfunksjonen. At atlaset er på engelsk gjør ikke verket dårligere, men gjør at det kan være vanskeligere å bruke for oss som snakker norsk. Engelske stedsnavn er ikke like som norske, så du må vite det engelske for å finne fram.

image: The Times Atlas of the World


Terningkast: 4
Informasjon fra 2002, som gjør det til et av de ”eldste” i sammenlikningen. En del å hente på oversiktligheten, men godt detaljert for pengene.