The home of golf

Golfens hjemsted kan man kalle den. Banen på St. Andrews er ikke verdens beste, men mer golfkultur finner du ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Slik ser du Old Course i dag. Foto: ©St Andrews Links Trust
Slik ser du Old Course i dag. Foto: ©St Andrews Links Trust Vis mer


Old course er av flere ledende golfmagasiner rangert blant verdens fem beste baner å spille på. Legendene og mytene er mange. Her har John Daily etter sigende, i alt annet enn edru tilstand, klart å knuse ruta på det erverdige klubbhuset på et utslag. Dette er virkelig golfsportens "grand old lady" Selv liker de å titulere banen som "the home of golf"

St. Andrews ligger i Skottland og har fått sitt navn etter den største av alle skotske helgener, Saint Andrew. Du har sikkert hørt om "St. Andrews day" som arrangeres 30. november av alle skotter verden rundt. Det hvite korset på det skotske flagget kalles også "St. Andrew's cross."

Helgenen var en av Jesu disipler, og St. Andrews katedralen er også kjent som det siste hvilestedet til hans, etter å ha blitt flyttet hit av en gresk munk.

Verdens eldste bane

Uten sammenlikning må St. Andrews kunne kalles verdens eldste golfbane. De første skriftlige fortellingene om golf som ble spilt her, stammer fra 1457 da kongen av England, James 2, ville forby spillet, fordi det tok konsentrasjonen til soldatene vekk fra det som var mer viktig; bueskyting. Trolig har det da blitt spilt golf her en god stund før dette.

Anlegget består av seks baner:

 • Old course
 • New course
 • Jubilee course
 • Eden course
 • Strathtryum course
 • Balgove course

  I tillegg ligger også Dukes course tilknyttet anlegget.

  Old cpurse er verdens mest kjente og verdens eldste golfbane.

  Besøk St. Andrews på nett her.