Thailands nasjonalsymbol blir eksportartikkel

De fleste som har besøkt Thailand kjenner godt til Tuk Tuk’en. Slitte, bråkete og med en enorm hale av eksos snirkler de motoriserte rickshawene seg rundt i Bangkoks gater. Nå skal nasjonalsymbolet eksporteres – og det globalt!

Best beskrevet som en hybrid mellom en bil og en motorsykkel, har Tuk Tuk’en blitt et kjært nasjonalt symbol i Thailand. Har du vært i landet uten å prøve en tur i baksetet på den motoriserte rickshawen bør du ikke nevne det høyt.

Et kjent og kjært nasjonalsymbol. Tuk Tuk'ene brukes som taxi, men fungere ofte også som familiebil.
Et kjent og kjært nasjonalsymbol. Tuk Tuk'ene brukes som taxi, men fungere ofte også som familiebil. Vis mer

Tuk Tuk til verden!

Men nå får du muligheten til å ta igjen det tapte – og det selv om du ikke har planer om en tur til Sørøst-Asia med det første. Tuk Tuk’en skal nemlig pusses opp, redesignes og eksporteres. Bak den lysende ideen står det thailandske firmaet Pholasith og administrerende direktør, Anan Supataravanich har tro på suksess.

- Tuk Tuk’en er en slags kombinasjon mellom en bil og en motorsykkel som kan brukes til å frakte både folk og varer, sier Anan til Bangkok Post. Den er smidig og smart i trafikken og i tillegg er den svært billig.

Superliten, superbillig

Har du allerede vært så heldig (eller uheldig?) å erfare en tur rundt i Bangkoks gater i et slik kjøretøy, kan du med rette stille deg spørrende til hva som har gitt thailenderne ideen om å spre galskapen. Svaret er enkelt. Den lille rickshawen gjør seg ypperlig i det metropoliske trafikkaos.

Bygget på det eldgamle rickshawprinsippet kan Tuk Tuk’en ved første øyekast minne om en gammel moped med et sirkustelt på slep. Fordelen er selvfølgelig at doningen blir så smal og manøvrerbar at den kan oppføre seg som en motorsykkel i trafikken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nøyaktig hvor billig den lille raceren blir er usikkert. Prisen på den nyeste modellen skulle man kjøpe den i Thailand vil bli liggende et sted mellom 35.000 og 60.000 kroner. Med importavgifter og toll vil nok dette justeres opp et par hakk.

Tuk Tuk'en blir neppe å se den i Norge med det første, men hvem vet?

Les mer om Thailand

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

DinSide Reise har skrevet en hel del om hvor og hvordan du best reiser i Thailand. Vi har samlet artikler, fakta og nyttige tips i en guide som du finner her.

Ønsker du å vite hva leserne mener om Thailand? Ta en titt i reiseguiden. Her finner du lesernes egne reiseartikler og hvilke karakterer som har blitt gitt på de ulike reisemålene.