Det finnes nok av stille strender å utforske i Thailand. Foto: Tourism Thailand
Det finnes nok av stille strender å utforske i Thailand. Foto: Tourism Thailand Vis mer

Thailand: Seks hemmelige strandparadis

Seks strandparadis som venter på besøk.

Publisert
Sist oppdatert

Thailand er mer enn Phuket, Koh Samui og Krabi. Vi har sjekket hvilke badeperler den britiske avisen The Guardian anbefaler, og hvilke ferieparadis det svenske magasinet Res mener er verdt et besøk.

Har du hørt om den lille øya Koh Phayam? Den måler bare 10x7 km, og her er ingen biler. Øyboerne dyrker frem cashewnøtter, og lever av fiske. Stemningen er avslappet, og du finner ingen store resorts her, bare små bungalowhoteller. Det finnes to strender på Koh Phayam - Ao Kao Kwai Bay og Ao Yai Bay. Koh Phayam har båtforbindelse til Ranong på fastlandet. Båtturen tar cirka 1 1/2 time. Det går innenriksfly fra Phuket og Bangkok til Ranong, eller du kan ta buss fra Phuket. Les mer om Koh Phayam her.

Tips til Thailand-turen

Koh Yao Noi ligger i Phang Nga Bay, og er et paradis for snorklere og kajakkpadlere. Koh Yao Noi er hakket mer turistifisert enn Koh Phayam, men likevel milevis unna tilstandene i Phuket og Krabi, som begge er en times båttur unna. Merk at mange av strendene er litt steinete ved lavvann. Mer info om øyene her.

Helt på grensen til Kambodsja ligger Koh Kood. Her er det null masseturisme. Øyboernes levebrød er kokosnøtter, gummi fra gummitrær, og fiske. Nærmeste flyplass ligger i Trat på fastlandet (du kan fly innenriksfly fra Bangkok), og båtturen tar to timer. Mer info om Koh Kood her.

Les flere tips om Thailand i den britiske avisen The Guardians artikkel The best of Thailand.

Det er ikke rart Thailand er en magnet på oss skandinaver om vinteren... Foto: Per David Jonsson
Det er ikke rart Thailand er en magnet på oss skandinaver om vinteren... Foto: Per David Jonsson Vis mer

Flere forslag under bildet.


Ute i Andamanhavet ligger Similianøyene, som består av ni øyer, blant annet Koh Bangu, Koh Similan, Koh Payu, Koh Milang, Ko Phayang og Koh Huyong. Denne øygruppen skal være et av verdens beste steder å dykke. I tillegg finner du mange flotte strender her. Hele øygruppen er en nasjonalpark. Du kommer deg hit via arrangerte båtturer fra Phuket eller Khao Lak. Båtturen fra Phuket tar fire timer. Les mer her.

Koh Phangan er kjent for fullmånefestene som arrangeres på strendene, men det finnes roligere hjørner av øya. I det nordøstlige hjørnet ligger nabostrendene Thong Nai Pan Noi og Thon Nai Pan Yai, som lokker med finfin sand. Det er en del restauranter, bungalows og mindre resorts her, men stemningen er likevel avslappet. Du kommer deg til Koh Panang med båt fra Koh Samui (der nærmeste flyplass ligger), eller fra Suratthani på fastlandet (herfra tar båtturen cirka 3 1/2 time). Les mer her.

Glad i Sørøst-Asia? Bli med til Thailands nabo, Malaysia, på ferie i skilpaddefart.

Koh Hai (eller Koh Ngai) ligger Kuantoang Bay, en ganske øde men veldig flott strand. Her finnes det bare ett hotell, Koh Hai Paradise,der du bor for en slikk og ingenting. Koselig, men enkel standard - vær obs på at strømmen ikke er på hele døgnet. Blir det for rolig, ligger det en mer utbygget strand rett ved. Koh Hai er en av øyene i Koh Lanta National Marine Park. Du kommer hit med båt fra Trang på fastlandet, der nærmeste flyplass ligger.

Les om flere fine øyer reisemagasinet Res anbefaler her.

Flere tips til Thailand hos Tourism Thailand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer