Thailand - farlig eller bare herlig?

Thailand har på få år blitt en av verdens store turistmagneter. Tør du ikke reise hit på grunn av usikkerheten omkring terrorfare og angrep på turister? Her kan du se litt av hva vi går glipp av.

Publisert
Sist oppdatert
Thailands flytende marked er en særegen opplevelse. <I>Foto: Tourismthailand.org</I>
Thailands flytende marked er en særegen opplevelse. Foto: Tourismthailand.org Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Avisen Bangkok Post forteller om økning i turiststrømmene til Thailand etter bombene på Bali. Turoperatører verden rundt leter etter alternative strender å plassere sine forsmådde indonesiagjester på, og mange lander i Thailand. Phuket er regnet som Balis fremste utfordrer både i Australia, Japan og Europa.

 • Thailand i bilder
 • Men gleden kan bli kortvarig for det vennlige turistlandet. Balibombenes klare retning mot turister, fører til økt frykt for flere angrep i hele regionen, og Thailand er intet unntak. Nå advarer myndigheter i alle nordiske land om økt terrorfare på turistdestinasjoner i Thailand. Synd for et land som har blitt mer og mer avhengig av de inntektene som turismen bringer med seg, og som er høyt elsket av reisende fra alle deler av verden.

  Advarsler

  Denne uken la det danske og britiske utenriksdepartementet ut advarsler om økt terrorfare i Thailand, og oppfordrer reisende å være varsomme i områder og steder der turister vanligvis samler seg. Norske og svenske myndigheter har fulgt på med lignende advarsler. Templer, restauranter og barer er nevnt som risikoområder.

  Finnes trygge områder?

  Thailand er mer enn strender. Inne i landet finner du tett jungel og mektige elver. Og som her - vakre fossefall. <I>Foto: Tourismthailand.org</I>
  Thailand er mer enn strender. Inne i landet finner du tett jungel og mektige elver. Og som her - vakre fossefall. Foto: Tourismthailand.org Vis mer

  Advarslene betyr ikke at du ikke bør reise hit. Nordiske myndigheter har kun manet til forsiktighet på typiske turiststeder. I Bangkok Post blir Hua Hin fremhevet som en trygg thailandsk destinasjon, på grunn av at kongens palass ligger her, og at landets sikkerhetsstyrker av den grunn kommer til å være ekstra på vakt i dette området. Andre alternativer kan være å legge ferien til innlandet og nordlige områder der turistene er færre og mindre tett samlet.

  Så lenge myndighetene ikke advarer direkte mot reiser til landet, vil charterselskapene vente i det lengste med å kutte reiser hit. Spesielt siden de færreste har andre vinterferiealternativer i programmene ut over Kanariøyene. Steder som Mexico og Brasil er ikke inne i vinterens charterprogrammer, og dette er steder som nok hadde vært naturlige alternativer til Thailand.

 • Se Thailand i bilder
 • Les DinSide Reises saker om og fra Thailand.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler.
 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer