Thai-klima i sommer

Hvordan er været i Thailand når solen varmer her hjemme?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Når er det best å oppsøke thailandske strender?
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
Når er det best å oppsøke thailandske strender?
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer

Jeg lurer på hvordan temperaturen og klima er i Thailand i juli/august. Hva er forskjellen i forhold til januar/februar i klima? Går det charterturer også fra Norge til Thailand også på sommeren? Håper noen kan gi meg noen svar.

Best klima vinterstid

Thailand har tropisk klima, som vil si at det er en svært tørr årstid – vinteren – og en våt årstid – sommeren. Den våte sesongen løper fra cirka mai til oktober, og perioden fra november til april er dermed den tørre årstiden, og absolutt den beste tiden å besøke smilets land på. Regnskyllene i den våte årstiden er ikke spesielt langvarige; Problemet er heller den høye luftfuktigheten.

Temperaturer og regnfall varierer også svært med hvor i landet du befinner deg. Mens det kan være fuktig og kjøligere på vestkysten, kan det være varmere og tørrere på østkysten. Det faller også mer regn sør i landet, enn i nord.

For reise i juli/august er det for eksempel flere regnfrie dager i Hua Hin (østkysten), enn på Phuket (vest).

Sommercharter til Thailand?

Charteroperatørene kjører reiser til Thailand gjennom hele året – men du har større valgmuligheter i vintersesongen. Mange steder er kun tilgjengelige med charter i perioden oktober-april. Alle de store charterselskapene selger reiser til Thailand; Du kan sjekke priser, hvor og når på deres internettsider.

  • Sjekk været med vår lenkeguide til værtjenester på nett.
  • Tilbake til hovedartikkelen.
    Videre til neste spørsmål.

    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!