Tester sex i verdensrommet

Amerikanske og russiske astronauter har fått i oppdrag å ha sex i verdensrommet. Det er nemlig ikke bare bare å "gjøre det" i vektløs tilstand.

Publisert
Sist oppdatert

Formålet med oppdraget er å undersøke muligheten for om mennesker kan overleve i verdensrommet.

Opplysningene kommer frem i den nye boken The Final Mission: Mir, The Human Adventure, skriver The Guardian.

Det er ingen astronauter eller romforskere verken i USA eller Russland som har villet si noe offentlig om dette, men det er ifølge bokens forfatter, Pierre Kohler, sant at astronautene har sex i verdensrommet.

Sexeksperimenter

Det må andre teknikker til skal man klare å ha sex i verdensrommet.<br />
<i>Foto: Colourbox</i> Foto: Colourbox
Det må andre teknikker til skal man klare å ha sex i verdensrommet.
Foto: Colourbox Foto: Colourbox Vis mer


-Sex i verdensrommet er et alvorlig tema. Eksperimentene så langt er gjort i forbindelse med at man i fremtiden tenker på å sende gifte par ut til den planlagte International Space Station. Forskerne må vite om om seksuell aktivitet er mulig i vektløs tilstand.

Han refererer til en konfidensiell Nasa-rapport fra 1996, der et prosjekt kalt STS-XX skulle utforske hvilke seksuelle stillinger som var mulige i vektløs tilstand.

20 stillinger ble testet - ti ble regnet som umulige, mens seks stillinger bare var mulig med "mekanisk assistanse", i form av et elastiske belte og en oppblåsbar tunnell, omtrent som en sovepose. Bare fire ble regnet som mulige uten "mekanisk assistanse".

- Den klassiske misjonærstillingen, som er så enkel når jordens gravitasjonskraft hjelper til, er umulig å bruke i verdensrommet, sa Kohler til The Guardian.

Kilde: The Guardian


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer