TEST: Legoland mot Tivoli

Vi har testet til sammen 32 forlystelser i de populære parkene i det dejlige land, og trillet terning. Her ser du våre favoritter!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For mange nordmenn er sommerferie nærmest blitt synonymt med Danmark. Og for mange familier er det gjerne turen innom Tivoli i København eller Legoland i Billund som er selve høydepunktet for ferien, særlig for barna.

Disse to parkene er imidlertid begge blant Nordens best besøkte turistmål, og henholdsvis mest og tredje mest besøkt i Danmark. Det merkes i høysesongen (juni-juli), da køene foran de mest populære attraksjonene til tider kan bli vel lange. Vi besøkte parkene i begynnelsen av mai, og da var køproblemene ikke-eksisterende.

Kort om parkene

image: TEST: Legoland mot Tivoli
image: TEST: Legoland mot Tivoli

Tivoli (cirka 86.000
kvadratmeter) ligger midt i det sentrale København, og ble grunnlagt så langt tilbake som i 1843. Fornøyelsesparken er en blanding av parkmiljø, forlystelser (minst 24), akvarium, restauranter og underholdningsscener. Det avholdes for eksempel daglig konserter her gjennom hele sesongen. Tivoli har rundt fire millioner besøkende hvert år.

>>Se mange bilder fra Tivoli

Legoland (cirka 100.000 kvadratmeter) er en familiepark i ordets rette forstand, og ble åpnet i 1968 i Billund på Jylland. Mest kjent er parkens mange detaljerte modeller av miniatyrbyer (deriblant Bergen), monumenter, bygninger og dyr bygget av millioner av legoklosser. Parken byr dessuten på en rekke andre attraksjoner og forlystelser, det meste forbundet på en eller annen måte til legoklosser. Legoland har rundt halvannen million besøkende hvert år.

>>Se mange bilder fra Legoland

(Kilder: Wikipedia, tivoli.dk, legoland.dk)

Hvilken park er "best"?

Vi tok med oss familiens store karusellentusiast, niårigen Mathias, for å teste forlystelsene, og for å hjelpe oss å avgjøre hvilken park som passer best til hvem. Halvannen dag i hver park var nok til å få prøvd og vurdert et representativt utvalg av forlystelsene og severdighetene.

>> Se vurderingen av forlystelsene i Tivoli

>> Se vurderingen av forlystelsene i Legoland