Test deg mot Drillo

Egil Drillo Olsen er viden kjent for sine store geografikunnskaper. Nå kan du teste deg selv i Drillo-geografi.

Drillo presenterer sine geografinøtter i en liten bok fra Kagge Forlag.
Drillo presenterer sine geografinøtter i en liten bok fra Kagge Forlag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barnenøtter, peanøtter, paranøtter og proffnøtter. I en hendig liten bok fra Kagge Forlag presenterer nå geografinerden Egil Drillo Olsen et røslig knippe geografinøtter. Her finner du spørsmål fra det enkleste som passer best for barn, til de svært kompliserte som gjerne krever både atlas og god resonneringsevne.

Vanskelig

Vet du for eksempel navnet på verdens største innsjø på en øy i en innsjø? Ikke det nei? Det gjorde ikke vi heller før vi sjekket fasiten på et av de aller vanskeligste nøttene fra Drillos hånd. Svaret er ikke akkurat innlysende: Stedet er Manitou Lake på Manitoulin Island i Lake Huron, en av de store sjøene mellom USA og Canada. Vil du teste deg mot Drillo? Vi bringer et lite utdrag av spørsmålene fra boken i testen under.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Familiebok

Selv om boken presenteres som en familiebok, vil nok de aller yngste ha problemer med å henge med. For deg som er interessert i geografi, kan det være ny lærdom å hente. Spørsmålene er sortert etter forskjellige temaer. Du finner for eksempel områdespesifikke temaer fra Norge, Europa og Asia. I tillegg har Drillo laget spørsmål om steder i litteraturen, steder med tilknytning til musikk og selvfølgelig steder i tilknytning til fotball. Det er også rebuser, logikkoppgaver og historie innvevd i geo-nøttene.

Fakta

Bok: Drillos Geografinøtter
Forfatter: Egil "Drillo" Olsen (mest kjent som landslagstrener for det norske fotballandslaget fra 1990 til 1998)
Født: 1942
Forlag: Kagge Forlag
Pris: 198
Utgitt: Oktober 2001

Andre bøker

DinSide Reise har tidligere omtalt følgende bøker med reisetilsnitt:
Deijlige Danmark: Opplevelser fra kro til kro av Øyvind Risvik.
Unike hoteller i byer av Herbert Ypma
Shanghai Ekspress av Kjartan Fløgstad
Lisboa. Dikternes, kunstnernes og fadoens by av Karsten Alnæs
Test av reisehåndbøker

Andre tester

Også DinSide har laget geo-tester. Her finner du dem:
Den store geografitesten
Hva vet du om Norge?
Er du et levende atlas?

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.