<strong>MAT OMBORD:</strong> British Airways lover "et bedre smørbrød". Det klarer de faktisk! Foto: Berit B. Njarga
MAT OMBORD: British Airways lover "et bedre smørbrød". Det klarer de faktisk! Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Mat ombord på British Airways

Test av flymaten på British Airways

Er maten ombord på British Airways noe å satse på, eller bør man spise på flyplassen før avreise? Her er dommen. 

Publisert
Sist oppdatert

Flymat kan være så mangt, noe vi fikk bekreftet da Dinside reise tur-retur Gran Canaria med SAS og Ryanair: Mens noe av flymaten var smakløs og kjedelig, var det også noe som smakte skikkelig godt.

Er du ingen stor fan av maten du får servert ombord, er alternativet egen matpakke, eller kanskje pølse på termos, som var en suksess da Dinside reiste til Gran Canaria.

Slik har vi testet

Vi har kjøpt og smakt på et utvalg av menyen på British Airways flyvning London-Oslo lufthavn. Vi har valgt ulike retter, både frukt, sandwicher, salater og noe varmt. Vi er tre testpersoner som har smakt på alle rettene, og terningkastene i artikkelen er satt på bakgrunn av en felles vurdering.

Vi har sett nærmere på flymaten du får tilbud om på British Airways mellom London Heathrow og Oslo. Vi kan røpe at det var noen positive overraskelser undervegs. Les også hvordan flymaten var på flyet til London med Norwegian.

Utvalget hos British Airways består blant annet av to kalde og to varme smørbrød, nudler eller havregrøt, en couscous- og kyllingsalat, fruktsalat og yoghurt med fruktkompott og granola.

Vi har valgt ut fire av rettene som vi har satt på prøve, her kan du lese dommen over hver enkelt rett:

Aberdeen Angus beef and red onion chutney bloomer - Biffsmørbrød

Pris: 47,50 kroner

Test av flymaten på British Airways

Dette er et av to kalde smørbrød som British Airways tilbyr på flyreisen. Og det leverte: Smørbrødet så langt bedre ut enn på bildet i flymenyen.

Det består av grovt brød med mye fyll i form av blant annet roastbeef, cherrytomater og chutney. Smørbrødet er svært saftig, har gode og forskjellige smaker som passer sammen, og er stort og mettende. Dette er et langt bedre flysmørbrød enn det mange andre flyselskaper klarer å levere.

Fruit salad - fruktsalat

Pris: 36 kroner

Test av flymaten på British Airways

Her får du det du forventer når du bestiller fruktsalat, og ingen skuffelser i form av overmoden eller smakløs frukt:

Fruktsalaten består av 185 gram fruktbiter med alt fra mango, melon, kiwi, ananas, eple og drue til blåbær. Sistnevnte er det eneste som skuffer bittelitt, da en del av bærene er blitt litt flatklemte av de andre fruktene i salaten.

En god, variert og frisk fruktsalat med passe størrelse.

Harissa chicken and couscous salad - kylling og couscous-salat

Pris: 45 kroner

Test av flymaten på British Airways

Er du sulten, er dette en salat med mye mat i. Den består av blant annet couscous, byggryn og bønner, kyllingbiter og dressing.

Godt med tyggemotstand på selve salaten, noe flymat sjelden byr på. Salaten hadde likevel hatt godt av enda litt mer krydder, da den blir litt ensformig i smak. Det samme gjelder dressingen, som ikke smaker så veldig mye. Gode, safige kyllingbiter og alt i alt et greit valg om du faktisk er litt sulten.

Smoked british bacon roll - Rundstykke med røkt bacon

Pris: 47,50 kroner

Test av flymaten på British Airways

Det var kun denne av varmrettene i menyen som var tilgjengelig på vår flyreise. Her får du akkurat det du bestiller, verken mer eller mindre: Rundstykke med røkt bacon.

Rundtstykket er litt tørt på ytterkanten, men ellers smaker det godt. Og til tross for veldig mykt bacon har det god smak og ser apetittelig ut. Dette er et helt greit alternativ, selv om smeltet ost uten tvil ville gitt smørbrødet et ekstra løft.

Konklusjon:

British Airways har ikke et veldig stort utvalg av flymat. Men det er ikke så viktig, når det de har faktisk smaker godt.

Her får du både smak og konsistens - to viktige faktorer ved mat som ofte mangler når du får servert flymat.

Her gjør Marks&Spencer, som er leverandør av flymaten til British Airways, en anstendig jobb. Bra levert!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer