Test: 20 strender på Mallorca

I hvert fall en av dem bør passe for deg.

Mallorca har strender i fleng. Her ser du Santa Ponsa. Foto: Wikipedia
Mallorca har strender i fleng. Her ser du Santa Ponsa. Foto: Wikipedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske Bild.de testet i fjor sommer 20 av strendene på Mallorca for å gi tyske badeturister tips om hvilke strender de bør satse på under mallorcaferien.

Mallorca er nemlig en like stor favoritt blant tyskere som den er blant nordmenn. Fra å ha et rykte som småharry og preget av masseturisme, har Mallorca gjennomgått en aldri så liten forvandling. Nå regnes øya som en av Middelhavets store hotspots. Mange kjendiser legger ferien hit, enten ved å seile yachten inn i havnen i Palma, eller ved å leie en av de luksuriøse villaene som ligger spredt over hele øya.

Selv om de rike og berømte har lagt sin elsk på Mallorca, holder øya fortsatt stand som charterturistmål. Både Star Tour, Apollo, Solia og Ving har charterturer hit, og SAS og Norwegian har direkteflygninger.

Skal du til Mallorca i sommer? Da har du sikkert nytte av Bild.des vurderinger. Her er et sammendrag:

Husk å ta med penger til solseng- og parasolleie (varierer fra tre til 8,50 euro per dag) og bruk av toaletter (det koster vanligvis 50 cent).

Fra Cala d'Or. Foto: Tripadvisor
Fra Cala d'Or. Foto: Tripadvisor Vis mer


1. Cala d’Or
Her finner du ro, det er god infrastruktur, vakker natur og turkisblått vann. Mallorcas beste strand, mener Bild.de.

2. Cala Agulla
Svært vakker, idyllisk og velpleid sandstrand omgitt av duftende pinjetrær. Ligger på nordøstsiden av øya. Passer bra for både barnefamilier og par.

3. Paguera
Denne stranden har dårlige fasiliteter. Her er rekkverkene rustne og lunsjrestaurantene ikke spesielt bra. Stranden skal oppgraderes, og nå bygges et nytt parkeringsanlegg der. Det betyr en del bråk. Klientellet er for det meste eldre turister.

Den store Spania-guiden

4. Playa de Son Moll
Denne stranda er bare 300 meter lang, men er godt skjermet mot vind, og ligger i enden av havnepromenaden i Cala Ratjada på østsiden av øya. Fint dusj- og toalettanlegg. To restauranter og et supermarked.

5. Es Trenc
En drømmestrand for deg som liker ro og fred og nakenbading. Naturiststranda ligger sør på øya. Den er to kilometer lang, og beskyttet mot innsyn av høye sanddyner. Restauranter, toaletter og suvenirbutikker. Hit kommer både familier, soloreisende og ihuga naturister. Ingen hoteller er bygget ved denne stranden.

6. Santa Ponsa
En familievennlig strand som er svært bred og langgrunn. Lekestativ, suvenirbutikker, restauranter og en av Mallorcas beste iskrembutikker.

Fra Playa de Palma. Foto: Tripadvisor
Fra Playa de Palma. Foto: Tripadvisor Vis mer
Fra Playa de Muro. Foto: Tripadvisor
Fra Playa de Muro. Foto: Tripadvisor Vis mer


7. Playa de Palma
En klassisk charterstrand omkranset av til dels gamle turisthoteller. Tiltrekker charterturister som liker at det skjer ting. Om kvelden er det mye liv og røre i barene og nattklubbene.

8. Playa de Muro
Her er det god plass mellom badegjestene. Den seks kilometer lange stranda ligger sør for Alcúdia. Omkranset av natur, så her er det ingen hoteller rett på stranda. Merk at det ikke finnes parasoller her, men du kan leie solseng. Og enkelte deler av stranda brukes som toalett...

9. Playa de Santa Margalida
Denne stranda ligger litt øst for Playa de Muro og er langt fra så sjarmerende. Betongpromenaden og de skrikende kafeene og restaurantene ødelegger. Det er dårlige fasiliteter, og selve stranden er lite pleid.

Fra Camp de Mar. Foto: Tripadvisor
Fra Camp de Mar. Foto: Tripadvisor Vis mer


10. Camp de Mar
Denne lille stranden på Mallorcas vestlige ende, og ligger i en vakker bukt. På en liten øy ute i bukten ligger en koselig kafé. Ro og idyll preger denne stranden.

11. Palma Nova
Velstelt strand med en flott promenade litt vest for Palma. Litt trafikkstøy fra gjennomfartsveien som går forbi. Stor lekeplass, godt utvalg av restauranter og barer. Gressplen for de som liker det bedre enn sand. Populær blant briter.

Fra Magaluf. Foto: Wikipedia
Fra Magaluf. Foto: Wikipedia Vis mer


12. Magaluf
Like ved Palma Nova ligger legendariske Magaluf. Dette er britenes chartersted nummer én på øya. Dette er en partystrand for de unge turistene. Se opp for spyklatter.

13. Playa de Son Maties
Populær bystrand omgitt av hoteller, restauranter og butikker. Her er også flest briter, men hit kommer familiene.

Fra Cala Romántica. Foto: Tripadvisor
Fra Cala Romántica. Foto: Tripadvisor Vis mer


14. Cala Romàntica
Denne 100 meter lange stranda ved Manacor ligger i en bukt man forelsker seg i. Turkisblått vann og gyllen sand venter. Ikke spesielt bra fasiliteter, bare to småslitne restauranter. Kanskje du bør ta med til piknik?

15. Cala Millor
Lang strand med finkornet sand på østsiden av øya. Spesielt fin i nord, med steinbelagt promenade og koselige butikker og restauranter.

16. Cala Mesquida
Herlig og bred finkornet sandstrand i en bukt litt nord for Cala Ratjada. Det er bare én restaurant her, men stranda er så fin at selv om resten av området er kjedelig, gir Bild.de godkjentstempel.

Frister det med både spansk storbyferie óg strandliv? Dra til San Sebastian!

17. Alcúdia
Bred sandstrand med turkisblått vann. Velpleid strand med gode fasiliteter. Mange vannaktiviteter for dem som liker det.

18. Playa de sa Canova
En flott strand, men den blir ikke vedlikeholdt, og det finnes ikke noen solsenger å leie. Få fasiliteter. Se opp for hundebæsj på stranda.

19. Port de Pollença
Ikke Mallorcas mest sjarmerende strand, men populær blant ungdom på partyferie. En del støy fra trafikken. En rekke restauranter og barer som serverer mat og drikke til priser som passer budsjetturisten. Stranda er populær blant briter.

20. Cala Canyamel
En fin og bred strand i en vakker bukt på østsiden av øya. Det er lite fasiliteter her, men lunsjrestaurantene er bra og med hyggelig betjening. Passer for både familier, par og eldre som vil ha en rolig dag på stranda.

Les mer om strendene og se kart over hvor de ligger hos Bild.de.