Terrortrusler mot Phuket

Norske myndigheter maner nå turister til forsiktighet ved reiser i Thailand og Sørøst-Asia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er advarselen fra norske myndigheter:

Går solen ned også for turismen i Thailand? Illustrasjonsfoto fra Phuket - Lars Brubæk
Går solen ned også for turismen i Thailand? Illustrasjonsfoto fra Phuket - Lars Brubæk Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den senere tids bombeeksplosjoner i Sørøst-Asia viser at det i deler av regionen kan være en økt fare for terroranslag, særlig mot typiske turiststeder. Utenriksdepartementet har mottatt opplysninger som omtaler Phuket i Thailand som et slikt område.

Utenriksdepartementet vil råde norske borgere til å utvise stor forsiktighet under opphold i regionen, særlig hva gjelder typiske turiststeder.

Svenske myndigheter har publisert en lignende advarsel. Men merk at myndighetene ikke fraråder deg å reise hit, bare å utvise forsiktighet under oppholdet.

 • Hva betyr dette for deg?

 • I går advarte danske myndigheter om terrorfare i samme område
 • Turene går som normalt

  - Våre reiser går foreløpig som normalt. Vi forholder oss til det UD sier, og de fraråder ikke reiser til Thailand, men maner til forsiktighet på stedet, sier Christian Grønli, administrerende direktør i Ving Norge.

  Han henviser til Vings nettsider, der de vil oppdatere informasjonen om de får nye meldinger fra myndighetene. Det samme vil du finne på svenske Vings sine nettsider.

  Star Tours salg- og markedsdirektør, Sverre Høven, melder om at deres charterreiser til Thailand går som planlagt.

  - Vi må forholde oss til det UD sier, og råder reisende til å utvise stor forsiktighet ved ferdsel på store turistsentra, men det er ingen advarsel mot å reise dit, sier Høven. Vi følger selvsagt situasjonen og har god kontakt med både UD her hjemme og i Thailand. Men jeg tror det viktige for de reisende nå er å vite at reisene går som planlagt og at man skal møte til vanlig tid.

  Høven forteller også at Star Tour har gjester der nede nå, men at de ikke har fått noen henvendelser fra de - og at de heller ikke har fått noen henvendelser med ønsker om avbestilling fra kunder som skal reise. I alle fall ikke ennå. For deg som vurderer situasjonen for usikker til å reise, og som ønsker å avbestille, gjelder vanlige avbestillingsrutiner hos Star Tour.

  Saga Solreiser følger samme linje som sine kolleger i bransjen. De sender turister til Thailand som normalt, men følger situasjonen nøye.

  - Vi har inntrykk av at det først og fremst er førstegangsreisende til Thailand som bekymrer seg nå, sier salgssjef Marie-Anne Zachrisson hos Saga Solreiser, og forteller dessuten at svenske reisende virker mer bekymret over meldingene enn norske.

  - Vi har alltid respekt for sånne meldinger fra UD, og har tett kontakt med både myndighetene her hjemme og ambassader i Thailand. Zachrisson anbefaler å følge med på selskapets nettsider for oppdatert informasjon.

  Apollo skriver på sine nettsider at deres reiser foreløpig går som normalt. Saga Solreiser har tilsvarende informasjon ute på sine nettsider.

  Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!