Terrorfrykt i Goa

Indisk sikkerhetspoliti skjerper kontrollen i høysesongen.

Indisk sikkerhetspoliti er redde for at terrorister skal slå til midt i det populære feriestedets høysesong - jule-og nyttårsferien.

Det blir nå foretatt hyppige sikkerhetskontroller ved forskjellige hoteller og gjestehus i området for å sjekke om det foregår mistenkelige ting, og for å få hotelleiere til å være oppmerksomme på eventuelle trusler. Det skriver britiske Travelmail.co.uk.

Turistindustrien i Goa ønsker sikkerhetskontrollene velkommen.

- Vi håper dette signaliserer at Goa er et trygt reisemål, sa Ralph de Souza, president i Travel and Tourism Association of Goa.

Norsk charterdestinasjon

Apollo er det eneste av de store norske charterselskapene som har turer til Goa. Det befinner seg nå 110 nordmenn i området, og om to uker sendes neste gruppe med like mange turister ned dit. Disse vil være i Goa i julehøytiden.

- Vi følger situasjonen i Goa nøye via våre samarbeidspartnere der nede, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

- Vi vil selvsagt ikke utsette noen for fare. Generelt sett følger vi UDs reiseråd, og skulle UD fraråde reiser til Goa, vil våre reisende få refundert pengene sine, eller få tilbud om en annen tur, sier Begby.

Les vår reisereportasje fra Goa

Indiske myndigheter har et stort press på seg for å vise at de tar terrortrusselen på alvor. At de skjerper sikkerhetskontrollen i turistdestinasjonen Goa er et tegn på dette.