Terrorangrep mot London

London (NTB-Reuters-AFP): London ble torsdag rammet av en serie eksplosjoner og flere hundre mennesker er skadd, og et ukjent antall er drept. Politikere og eksperter beskriver eksplosjonene som et terrorangrep.

Din mening:

Blir du redd for å reise til London etter torsdagens eksplosjoner? (Avsluttet)
Nei, egentlig ikke(54%) 95
Litt engstelig(33%) 58
Ja, veldig(14%) 24
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Minst fem eksplosjoner rammet Londons tunnelbanesystem, og én eksplosjon rammet en buss på Tavistock Square. Eksplosjonene skjedde i morgenrushet i den britiske hovedstaden torsdag.

Blant annet ble stasjonene Liverpool Street, Edgware Road, King’s Cross, Aldgate East og Moorgate rammet av eksplosjoner, ifølge London-politiets sjef, Ian Blair.

En lege ved stasjonen Aldgate East fortalte at flere titall mennesker var skadd som følge av denne eksplosjonen. To personer som befant seg ved stasjonen Aldgate East, har mistet livet, ifølge politiet.

Det er fortsatt høyst usikkert hvor mange mennesker som har mistet livet eller som er blitt skadd som følge av eksplosjonene.

 • Flere skadd i tunneleksplosjoner
 • UD setter inn kriseteam
 • Den norske ambassaden i London informerer
 • – Terrorangrep

  Politiet har foreløpig ikke sagt noe om hva som kan ha vært årsaken til eksplosjonene i London, men flere ledende politikere beskriver hendelsene som et terrorangrep.

  – Vi har den tragiske bekreftelsen på at terrorisme nok en gang har rammet hjertet av Europa og rammet det landet som leder EU og G8, sier italienske Franco Frattini, som er EU-kommissær for justis- og sikkerhetsspørsmål.

  Han får støtte fra EU-parlamentets president Josep Borrell, som mener terrorister står bak eksplosjonene. Han beskriver hendelsene som «en koordinert serie av angrep».

  Den britiske konservative politikeren Alan Duncan mener det er klart at eksplosjonene dreier seg om et terrorangrep.

  Heller ikke den tyske terroreksperten Rolf Tophoven er i tvil om at det dreier seg om et terrorangrep. Alt tyder på at islamske terrorister står bak eksplosjonene, fastholder Tophoven, som er sjef ved Institutt for terrorforskning i den tyske byen Essen.

  Blir i Skottland

  Britenes statsminister Tony Blair varslet torsdag at han inntil videre kommer til å bli i Gleneagles i Skottland, hvor verdens mektigste ledere er samlet til G8-møte. Blair vil komme med en uttalelse senere torsdag.

  Londons ordfører Ken Livingstone reiste torsdag hjem fra Singapore.

  Eksplosjonene ser også ut til å ramme finansbyen London hardt, og pundet ble svekket og aksjekursen falt da nyheten ble kjent. Finanssenteret London Clearing House (LCH) ble evakuert.

  London ble onsdag tildelt sommer-OL for 2012, men feiringen ble torsdag lagt på is som følge av eksplosjonene i byen. (©NTB)