Tenk miljø med SAS

Som passasjer hos SAS har du nå muligheten til å kompensere for dine utslipp. Selv skal de gjøre det på alle sine tjenestereiser.

Nå kan du kompensere for utslippene dine når du skal ut og fly. SAS-konsernet lanserer i dag tjenester som gjør dette mulig.

- Vi er veldig glade for å kunne tilby våre kunder denne muligheten. Det er en del av SAS-konsernets miljøstrategi, og stemmer godt overens med hovedmekanismene i Kyotoavtalen, sier Mats Jansson, konsernsjef i SAS til Boarding.no.

Nå kan kan SAS-passasjerene kompensere for sine CO2-utslipp gjennom å støtte ulike prosjekter for bærekraftig utvikling, for eksempel prosjekter for fornybar energi. Senere i år kommer kundene hos SAS til å kunne kjøpe utslippsretter, såkalte Kyoto-kvoter.

SAS ser på den frivillige CO2-kompensasjonen som en viktig del av miljøarbeidet. Dette arbeidet omfatter også utviklingen av mer miljøtilpasset teknologi, og egne tiltak for å spare drivstoff og grønne innflyvinger. I tillegg jobber konsernet med å forbedre infrastrukturen, som ved å få et felles flygeledersystem for flytrafikken i Europa.

SAS har også besluttet at alle selskapets egne tjenestereiser skal CO2-kompenseres, melder nettstedet Boarding.no.