Tenk miljø med SAS

Som passasjer hos SAS har du nå muligheten til å kompensere for dine utslipp. Selv skal de gjøre det på alle sine tjenestereiser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kan du kompensere for utslippene dine når du skal ut og fly. SAS-konsernet lanserer i dag tjenester som gjør dette mulig.

- Vi er veldig glade for å kunne tilby våre kunder denne muligheten. Det er en del av SAS-konsernets miljøstrategi, og stemmer godt overens med hovedmekanismene i Kyotoavtalen, sier Mats Jansson, konsernsjef i SAS til Boarding.no.

Nå kan kan SAS-passasjerene kompensere for sine CO2-utslipp gjennom å støtte ulike prosjekter for bærekraftig utvikling, for eksempel prosjekter for fornybar energi. Senere i år kommer kundene hos SAS til å kunne kjøpe utslippsretter, såkalte Kyoto-kvoter.

SAS ser på den frivillige CO2-kompensasjonen som en viktig del av miljøarbeidet. Dette arbeidet omfatter også utviklingen av mer miljøtilpasset teknologi, og egne tiltak for å spare drivstoff og grønne innflyvinger. I tillegg jobber konsernet med å forbedre infrastrukturen, som ved å få et felles flygeledersystem for flytrafikken i Europa.

SAS har også besluttet at alle selskapets egne tjenestereiser skal CO2-kompenseres, melder nettstedet Boarding.no.