Tekstilfri sommer

Er du en av dem som liker å bli nøttebrun på hele kroppen og svømme naken i sjøen? Slippe vått badetøy og kronglete skifting bak et håndkle? Her er en oversikt over noen supre naturiststrender i Europa og resten av verden.

Publisert
Sist oppdatert
Deg, en strand og varmt vann. Da frister det å kaste klærne. Men hvor er det greit å gjøre det? <i>Illustrasjonsbilde: Guri Løchsen</i> Foto: Guri Løchsen
Deg, en strand og varmt vann. Da frister det å kaste klærne. Men hvor er det greit å gjøre det? Illustrasjonsbilde: Guri Løchsen Foto: Guri Løchsen Vis mer

Tekstilfri sommer

 1. Naturistvettregler


En varm og deilig sommerdag i Cap d’Agde, Illa Roja i Costa Brava eller Papagayo på Lanzarote. Helt naken på et badehåndkle, ingen våte bikinier, speedo’er eller skjermbrett i mils omkrets. Solen bruner hele kroppen, og en svømmetur i den salte sjøen har aldri vært mer forfriskende. For mange er naturiststrender en naturlig del av sommerferien. Mens noen først hiver klærne på en usjenert og øde holme i skjærgården, koser naturistentusiastene seg på frie og glade strender verden over. Her er en fem på topp-liste over tekstilfrie feriemål:

Red Beach på Kreta

Knallblått hav, solblekede strandhytter, ruiner fra antikken og røde klipper. Kretas Red Beach i byen Matala på øyas sydkyst er simpelthen en naken sanddrøm. Stranden ble kjent med hippiene som kom strømmende fra hele Europa i 1968, og har siden forblitt en naturistfavoritt. Utenom i spisesalene er det fritt fram i nettoen. I grottene anbefales forøvrig godt fottøy, men ellers er det bare å trekke i Adam og Evas drakt.

Ekstern lenke: Interkriti

Den beste tiden å dra til Cap d'Agde er i juli og august. <i>Foto: Cap d'Agdes hjemmeside.</i>
Den beste tiden å dra til Cap d'Agde er i juli og august. Foto: Cap d'Agdes hjemmeside. Vis mer


Nakenbyen Cap d'Agde

Cap d'Agde i Frankrike, mellom Perpignan og Montpellier, er en hel nakenby der du kan gjøre alt du trenger i nettoen. Tre kjøpesentre, restauranter, barer, leger, apotek og alle typer overnatting. Og selvsagt en naturiststrand, drøye tre kilometer langs den franske Middelhavskysten, velsignet med et vakkert og blågrønt Middelhav, myk, hvit sand og etter sigende en viss mystikk. Stranden i Cap D’Agde er delt i to: for nudister og ”swingers” og for prudes og familie. Åpner offisielt i april og stenger i september. Beste tiden klimamessig er juli og august.

Ekstern lenke: Cap d'Agdes offisielle nettside

Hedonism II i Jamaica kan tilby en eksotisk ferie. <i> Foto: Hedonism II: Plakat fra nettsidene.</i> Foto: Hedonism II
Hedonism II i Jamaica kan tilby en eksotisk ferie. Foto: Hedonism II: Plakat fra nettsidene. Foto: Hedonism II Vis mer


Toga i Hedonism II

I Negril i Jamaica ligger berømte og beryktede Hedonism II. Den flere kilometer lange hvite sandstranden tilbyr en mer erotisk og eksotisk ladet ferie for naturister enn mange andre steder. Her kan man svømme, sole seg, feste, spille volleyball, drikke drinker og la seg fortrylle av strandens "lush garden of playful passion." Er man opptatt av temafester kan Hedonism II også tilby flust av togakalaser. Stedet anbefales spesielt for single og eventyrlystne par. For litt mer parorientert og trygg stemning velger du imidlertid Ochos Rios.

Ekstern lenke: Hedonism II sin hjemmeside

Montalivet i Frankrike

For deg som vil tilbake til røttene er den autentiske naturiststranden Montalivet ved Atlanterhavskysten, ikke langt fra Bordeaux, stedet. Centre Hélio Montalivet regnes som den internasjonale naturistbevegelsens vugge. Siden 1950 har stranden vært trygg, vill og idyllisk på en gang, samt svært familievennlig. På området fins mer enn 172 bungalows, over 1.800 steder å campe samt muligheter for yoga, kurs i kunst og portrettmaling. Kultur og naturisme, hånd i hånd, med andre ord.

Ekstern lenke: Montalivets nettside

Flere nakenperler på en snor:


 • Canada: Wreck Beach i Vancouver tilbyr nesten fem kilometer med strand der klær er valgfritt, og for studentene fra universitetet i nærheten er stranden en populær hangout.
 • USA: Nakenbading er egentlig ikke tillatt på Hawaii, men Little Beach på Maui er offisielt kjent som den uoffisielle nakenstranden på øya. Idyllisk og vakkert omgitt av vulkanske stener er stranden en favoritt blant naturister, kunstnere og surfere.

 • USA: Noen kilometer unna bohemske Santa Cruz, California ligger privateide Red, White and Blue Beach. I over 30 år har denne stranden vært populær blant amerikanere. Her kan man spille volleyball, se på hvaler og gjerne overnatte.
 • Brasil: I 1997 ble Praia do Pinho i Brasil åpnet som naturiststrand. Høysesong fra desember til februar. På denne stranden er det faktisk påbudt å kaste klærne.

 • Australia: Livlig, chilled og sporty. En herlig kombinasjon. Samurai Beach i Port Stephens er et paradis for nakne volleyball- og frisbee-entusiaster. I november holdes dessuten de årlige Nude Olympics-lekene her.
 • Hellas: Sør-øst på denne populære og heftige øya finner du berømte nudiststrender og treffsted for homser i Super Paradise-bukten.

 • Spania:
 • Illa Roja i Costa Brava er velsignet med nydelig hvit sand og klart, blått vann. Nudiststrand, men også åpen for bikinier hvis man ønsker det.

  Din mening:

  Hvordan bader du i sommer? (Avsluttet)
  Oppsøker naturiststrender om mulig.(43%) 1574
  Naken når jeg er for meg selv.(35%) 1301
  Alltid med badetøy.(22%) 816
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  La deg inspirere av naturismens mantra:


 • Uten bikinien eller speedo’n kan du oppleve den befriende og deilige følelsen av å svømme naken.
 • Ingen hvite striper eller bleke pupper. Hele kroppen blir nøttebrun, eller eventuelt knallrød.
 • Endelig kan du slippe å tenke på badetøy og knotingen med skifting fram og tilbake bak skjermbrett og håndduker.
 • Du slipper å ha på deg vått badetøy og holder deg sunn og frisk hele sommeren.
 • Irriterer det deg at sanden kleber seg fast til badetøyet? Dropper du badetøyet blir du fortere tørr og du kan lettere børste bort sanden.
 • Når solen skinner på verdens langstrakte strender skjer det noe med oss nordmenn, naturist eller ei. Naken hud, vind i håret og en iskald cocktail i hånden. Klærne rives av og sevja stiger. Test hva du kan om strender og regler i toppløs eller tildekket-testen vår.

 • Sjekk også naturistvettreglene
 • Eksterne lenker:
  Nude Travel Guide
  Guide til Europas naturiststrender
  International Naturist Federation
  Danske unge naturister: Guide til strender i Danmark det er vanlig å bade naken
  Norsk Naturistforening

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer