«Teknisk feil» grunn god nok?

Det er ikke bare for flyselskapene å skylde på teknisk feil. Det viser denne klagen, behandlet av Klagenemnda for rutefly.

Publisert
Sist oppdatert

Flyklagenemnda i lufta

  1. «Teknisk feil» grunn god nok?


Klager skulle returnere fra Hannover til Trondheim med SAS, men kveldsflyet ble kansellert og klager måtte overnatte i Hannover. Dette førte til at hun kom en dag forsinket tilbake på jobb – med de problemene det medførte, og hun måtte ta en dag ulønnet ferie. Klager opplyser at kanselleringen skyldtes interne forhold i SAS.

Hun krever dekket utgifter til telefoner, parkering med mer, pålydende 1.179 kroner.

SAS skylder på teknisk feil

SAS skriver i sitt tilsvar at de ”i henhold til gjeldende regler, ikke dekker utgifter som følge av forsinkelser, kanselleringer eller andre uregelmessigheter såfremt de ikke har gjort sitt beste for å minimere slike uregelmessigheter.” De sier videre at kanselleringen skyldtes teknisk feil – og at de i henhold til SAS’ transportvilkår ikke finner det mulig å etterkomme klagers ønske om dekning av utgifter.

Nemndas uttalelse

På bakgrunn av informasjonen gitt av klager og SAS, legger Klagenemnda for rutefly til grunn at flyet ble kansellert på grunn av teknisk feil, og at klager har blitt utsatt for et økonomisk tap i den størrelsesordenen hun har skissert. Nemnda sier at det på bakgrunn av SAS’ transportvilkår ikke er aktuelt med refusjon av reisens pris, men at flyselskapet ifølge Warszawa-konvensjonen har et ansvar overfor passasjerer hva gjelder dekning av tap som følge av forsinkelser – med mindre selskapet har tatt alle mulige forholdsregler for å unngå tapet.

Nemnda uttaler videre at det er SAS’ ansvar å dokumentere at alle mulige forholdsregler er tatt, men at de ikke har oppfylt dette beviskravet. Nemnda sier også at det ikke holder å henvise til at flyet var undergitt vedlikehold i hht. krav fra myndigheter og fabrikant.

Nemnda gir klager medhold, og anbefaler at hun får erstattet sitt tap på 1.179 kroner.

  • Tilbake til hovedartikkelen

  • Gå til DinSide Reises hovedside
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer