Sjåfører med kulturkunnskaper møter du nå i Singapore.
Sjåfører med kulturkunnskaper møter du nå i Singapore.Vis mer

Taxisjåfør med sans for finkultur

Taxisjåførene i Singapore skolerer seg i byens historie, kunstskatter og monumenter.

230 Singaporesjåfører har frivillig satt seg på skolebenken for å lære seg mer om byen. Denne voksenopplæringen er en del av byens tiltak for å imøtekomme det stadig voksende antallet tilreisende turister: det er særlig de uavhengige reisende - i fjor utgjorde disse tre millioner turister - som er målgruppen for tiltaket.

Det er taxisjåførskolene som i samarbeid med det lokale turistinstituttet står for opplæringen, og de ferdig uteksaminerte sjåførene vil få en lisens som varer i tre år, før de igjen må dokumentere kunnskapene sine. Dette skriver den spanske avisen El Mundo i sin nettutgave.

Vinn-vinn

Hvilken glede får så turistene av dette? I motsetning til det å ta en regulær turistbuss, kan besøkende velge å leie inn en sjåførguiden for seg selv. Da blir det lettere å velge sin egen ønskeliste av attraksjoner og lengden på hvert stopp.

Sjåførene nyter også godt av det nye tilbudet. De vil motta en godtgjørelse på 20-25 singaporedollar, tilsvarende 98-176 kroner i dagens kurs, avhengig av type kjøretøy.

I Singapore er det cirka 15.000 taxisjåførerer i arbeid, og det finnes flere typer drosjer, blant annet drosjebiler som er like de som er i drift i London, og limousiner. Alle biler er utstyrt med aircondition.