<i>Foto: Color Line</i>
Foto: Color LineVis mer

Taxfreesalg på ferge granskes

Tollvesenet har innledet gransking etter at 1.000 passasjerer om bord på MS «Prinsesse Ragnhild» fikk handle taxfreevarer på et nyttårscruise som trolig aldri forlot norsk farvann.

Ferja la ut fra Bergen nyttårsaften. Skipet plukket også opp passasjerer i Stavanger, og skulle til Hirtshals i Danmark. De aller fleste av passasjerene var cruisegjester.

- En stund etter avgang fra Stavanger valgte kapteinen å snu fordi været ble dårlig. I Danmark var det dessuten varslet så kraftig vind at skipet kanskje ikke ville komme til kai i Hirtshals, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til Bergens Tidende.

Ifølge avisen krysset ferja deretter fram og tilbake i smul sjø i Åmøyfjorden nord for Stavanger, før den la til kai igjen i Stavanger på rutetid, uten å ha vært i Danmark.

Ulovlig taxfreesalg?

Taxfreesalget om bord gikk imidlertid som normalt. Avdelingssjef Øyvind Hafsøe ved grensekontrollen i Tollregion Vest-Norge opplyser at Tollvesenet nå har bedt Color Line om en redegjørelse.

- Vi fikk informasjon om at «Prinsesse Ragnhild» aldri hadde vært på noe cruise til Danmark. Nå vil vi høre selskapets egne ord om hva som skjedde før vi eventuelt går videre med saken, sier Hafsøe.

Ifølge reglene må man oppholde seg utenfor landets grenser i minst 24 timer for å få handle tollfrie varer. En svipptur ut i internasjonalt farvann er dermed ikke nok.

Hafsøe kan berolige passasjerene med at det ikke blir reaksjoner overfor dem. En eventuell reaksjon vil komme overfor Color Line, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen