<b>DØGNÅPENT:</B> Du går aldri glipp av kvoten din på Gardermoen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DØGNÅPENT: Du går aldri glipp av kvoten din på Gardermoen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Taxfree åpent på helligdager

På Gardermoen er det åpent døgnet rundt, selv på 17. mai.

Søndag er det 1. mai, og utover i måneden følger Kristi Himmelfartsdag (torsdag 5. mai), 1. og 2. pinsedag (søndag 15. mai og mandag 16. mai) og Grunnlovsdag (17. mai).

På disse dagene har de fleste butikker stengt. Men på Gardermoen er det virksomhet som normalt, med enkelte unntak

- Taxfree-butikken er åpen døgnet rundt, uansett om det er helligdag eller ikke. Men de øvrige butikkene tilpasser seg trafikken. Det betyr at de kan ha stengt i de aller stilleste periodene, sier Gurli Høeg Ulverud i Avinors pressetjeneste til Dinside.

Dermed kan du kjøpe alkoholholdige drikkevarer, tobakk, sjokolade og andre varer avgiftsfritt dersom du skal til utlandet for eksempel sent på kvelden en av helligdagene.

Forskjell på innland og utland

INGEN ENDRING: Taxfree-burikken på Gardermoen har oppe døgnet rundt også på høytidsdagene, forteller Gurli Høeg Ulverud i Avinor.  Foto: AVINOR
INGEN ENDRING: Taxfree-burikken på Gardermoen har oppe døgnet rundt også på høytidsdagene, forteller Gurli Høeg Ulverud i Avinor. Foto: AVINOR Vis mer


De fleste av de andre butikkene på på innenlands-avdelingen åpner klokka sju og stenger 22.30 på hverdager. På lørdager er typisk åpningstid 8-17, mens man søndag holder åpent fra 8-22.

På utland åpner gjerne butikkene tidligere, typisk klokka 5 eller 5.30. Mens de stenger klokka 21 eller 21.30.

Det enkleste er å laste ned Avinor-appen på mobiltelefonen din (iOS, Andoid). Her finner du en god oversikt over tilbudene på flyplassen.

Apper for flere flyplasser

Det finnes tilsvarende apper både for Bergen, Trondheim, Tromsø, Bodø, Ålesund, Stavanger og Kristiansand

Også på Avinors nettsider ligger det oversikter over Gardermoen-butikker med åpningstider, både for innland og utland.

Åpne så lenge flyene går

Ved flyplassene i Bergen, Trondheim, Tromsø, Bodø, Stavanger, Kristiansand og Ålesund er det avgiftsfrie salget alltid åpent ved utenlandsflyvninger.

ÅPENT: På Flesland og alle de andre flyplassene er taxfree-butikkene åpne så lenge det går fly. Med andre butikker kan det variere. Foto: JERMUND HOEM
ÅPENT: På Flesland og alle de andre flyplassene er taxfree-butikkene åpne så lenge det går fly. Med andre butikker kan det variere. Foto: JERMUND HOEM Vis mer


Det samme gjelder på Torp ved Sandefjord og Rygge ved Moss. Her er Duty Free-butikkene åpne så lange flyene kommer og går.

Andre butikker har også stort sett oppe så lenge det er trafikk, men også her kan man som på Gardermoen risikere at enkelte stenger når det er stille.

Det er også tilfelle med kiosker, barer og spisesteder. De har stort sett åpent så lenge det er folk, men kan dessverre være stengt om du for eksempel kommer hjem fra utlandet midt på natta med et sterkt forsinket fly.