Tatt med feriebuksa nede

En langfingret massør, en dyr dukkert, et nattklubb-besøk til 58.000 kroner og en hyrdestund som sved på pungen. Se hva Bankklagenemnda strir med.

Publisert
Sist oppdatert
- Jeg var alene, hadde fortsatt klærne mine på, hadde blod i høyre øre og følte meg ekstremt uvel og forvirret (...)


Pass på bank- og kredittkort, når du er ute "i den store verden" på ferie. Det må være lærepengen etter å ha lest disse klagene til Bankklagenemnda. Det er mange smartinger der ute, som er ute etter å sette kloa i pengene til lettlurte turister. Pass pengene, pass kortet, pass koden og pass drinken så du ikke ufrivillig får i deg skumle medikamenter - og aldri legg fra deg buksa med lommeboka i, om du aldri så mye stoler på de øvrige til stede.

Om du blir lurt, er det ikke sikkert du får pengene tilbake, for hvorfor skal bankene tro på at du ble pumpet full av rohypnol eller andre stoffer, fremfor at du tok deg en skikkelig, norsk fyllekule?

Se disse klagene rettet til Bankklagenemnda. Du kan finne kontaktinformasjon til nemnda, på nemndas nettsider: bankklagenemda.no

Nattklubbesøk for 58.000 kroner?

Bakrusen har vel aldri vært så tung, som når du våkner opp til nattklubbregninger til en verdi av drøye 58.000 kroner ...

Klager, som er turbilsjåfør, var i København på jobb. Mens han er der, belastes Visakortet hans med regninger tilsvarende 58.802,02 kroner - på nattklubbene Gismo og HPJ i København. Belastningene er gjort med signatur. Klageren vedkjenner seg å ha vært i Danmark og i København i tidsrommet som belastningen er gjort, og forteller også at han har vært på en nattklubb i samme område (endog en strippeklubb ...), men sier at han altså ikke har vært på de gjeldende stedene og brukt det høye beløpet. Han vil ha pengene refundert.

Bankklagenemnda vet imidlertid ikke helt hva de skal tro om denne saken, og sier at det er for mange uavklarte sider til at de kan avsi en kjennelse. De henviser saken videre til de alminnelige domstolene, for om mulig å bli bedre belyst der.

Dyr dukkert ...

Velværerusen etter et tyrkisk bad og tilhørende massasje, forlot nok kjapt kroppen for dette ekteparet, som opplevde å få kortet tyvlånt fra garderobeskapet og belastet for nesten 10.000 norske kroner. Massøren hadde nok kjappere fingre enn godt var ...

Kortholder forteller at han og hans kone oppsøkte badet på hotellet, og hotellbetjeningen rådet ham til å legge lommebok i et skap i garderoben. Han skriver i klagen til Bankklagenemnda at både han og massøren hadde nøkkel til skapet ... Kanskje burde det ringt en bjelle der, men kortholder sier han hadde tillitt til betjeningen ... Kortet ble belastet for til sammen 9.517 norske kroner over en periode på to uker, til han var tilbake i Norge og oppdaget uttakene og fikk sperret kortet. Banken tror at kortholder antakelig hadde oppbevart pin-koden sammen med kortet, muligens i lett fordekket form - men altså ikke umulig for tyven å skjønne ... Tyvene tok formodentilig kopi av kortet, og tok ut pengene på 12 forskjellige uttakssteder over flere dager.

I dette tilfellet mener Bankklagenemnda at kortholder kan holdes ansvarlig for 8.000 kroner etter misbruk av kortet.

Hyrdestund med ekstrakostnader

Etter å først ha hatt med seg en av bordellets damer til minibanken etter penger, ble de flere ganger avbrutt i den halvtimes lange hyrdestunden. Først etterpå skjønte bordellkunden hvor uvelkomment avbruddene på hotellrommet egentlig hadde vært ...

I løpet av den halvtimen bordellkunden hadde viktigere ting fore, ble kortet hans tappet for 5.169 kroner. Kanskje ikke utopiske summer, men mye mer enn de 140 euroene som damen skulle ha i vederlag for hyggestunden. Bordellet var i Puerto Rico på Gran Canaria, og de urettmessige uttakene ble gjort rundt klokken 05 på natten. Banken mener at kortholder har opptrådt grovt uaktsomt, i og med at han hadde med seg en prostituert for å ta ut penger i minibanken, og hun fikk mulighet til å se ham taste koden. Banken hevder videre at han ikke har oppbevart kortet forsvarlig i tidsrommet etterpå ... Nei, kanskje vanskelig å oppbevare kortet forsvarlig i bare messingen ...

Uvedkommende har altså lånt kortet til mannen mens han var opptatt med sitt - det var derfor de ble forstyrret av en mann to ganger under akten. Bankklagenemnda mener at den uheldige kunden har opptrådt uaktsomt, og må holdes ansvarlig for tapet selv. Det ble med andre ord en dyr hyrdestund for nordmannen på kanariferie. Vi får bare håpe at halvtimen var verdt pengene ...

Dyr kaffestopp

Kortinnehaveren gikk på restaurant for å ta en kaffe før sengetid, men våknet opp på hotellrommet sitt 10-11 timer senere uten å huske noenting. Rigaturen endte med en nattklubbregning på 61.405 kroner ...

Kortinnehaveren mener han er blitt dopet ned og utsatt for en kriminell handling, og at han derfor ikke kan lastes for hendelsen. Han påstår han ikke har signert for kortbruken, og heller ikke har gjennomført et minibankuttak på 1.206 kroner, som skal ha skjedd i det samme tidsrommet. Kortholderen påstår at han satte seg ned på en restaurant for å ta en kopp kaffe før han skulle legge seg, og at dette ikke var samme sted som de høye kortbelastningene er gjort. Banken tar imidlertid ikke historien for god fisk, og påpeker at vedkommende må ha vært i stand til å signere på regningene og til å bruke koden i minibanken. Stedet hvor uttakene er gjort, er en kjent bar med show fra ansatte damer, som videre er kjent for å ha ganske stive priser. Nattklubens folk sier at kortholder var veldig til stede, og at han bestilte show fra de vennlige damene, samt spanderte champagne og cocktails på dem ...

Verdens dyreste coctails

Bankklagenemnda uttaler at denne saken har for mange uavklarte momenter, til at de kan avsi en kjennelse. De henviser derfor saken videre til domstolene.

Neddopet i Reykjavik

Mannen var på jobbreise i Reykjavik, da han etter et nattklubbesøk ble drøye 70.000 kroner fattigere. Han hevder selv at han ble dopet.

Mannen sier at han husker å gå inn på en nattklubb for å ta en drink, og at han husker å ha snakket med en ukjent kvinne i baren. Neste dag våkner han opp på hotellrommet sitt, uvel og med blod rennende ut av øret. Han erindrer ingenting av natten, men blir fortalt av hotellets betjening at nattevakten så ham komme inn rundt klokken 06. Han mener å ha blitt utsatt for en kriminell handling, og at han ikke kan belastes for transaksjonene gjort med hans bankkort, på tross av at de har hans signatur. Banken på sin side, mener å ha gode nok bevis på at det er ham selv som har gjort uttakene, og har også bevis i form av bilder hvor han underskriver på regningen. Kortholder kan ikke bevise at han ble dopet, men nekter for at han oppholdt seg på utestedet frivillig. Dette skriver han i klagen, om da han våknet neste dag:

    "Jeg var alene, hadde fortsatt klærne mine på, hadde blod i høyre øre og følte meg ekstremt uvel og forvirret. Jeg skiftet klær og gikk ned i resepsjonen. På vei til anlegget ble jeg mer og mer engstelig fordi jeg følte meg veldig forvirret og hadde absolutt ingen tids- eller hendelseshukommelse av hva som hadde skjedd… " (utdrag fra klagesaken)

Bankklagenemnda uttaler at kortholder kan holdes ansvarlig for bruken av 70.478,43 kroner på Reykjavik denne natten, men bemerker også at han kan prøve saken for domstolen.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer