<strong>KLØR I FINGRENE:</strong> For enkelte er det svært vanskelig å la iPaden ligge igjen hjemme på ferie. Foto: Colourbox
KLØR I FINGRENE: For enkelte er det svært vanskelig å la iPaden ligge igjen hjemme på ferie. Foto: Colourbox Vis mer

Tar ikke ferie fra internett

Halvparten av nordmenn tar med seg iPad eller PC når de reiser på ferie.

Publisert
Sist oppdatert

– Vi får langt flere spørsmål om trådløst nett og internettilgang på hotellene nå enn for bare et par år siden. Drøyt halvparten av hotellene våre i dag har nettilgang i en eller annen form, og tilbudet vokser hele tiden, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour, i en pressemelding.

I en undersøkelse Respons analyse har utført for Star Tour, svarer nesten halvparten at de har med seg PC, iPad eller lignende i feriebagasjen. 1092 deltok i undersøkelsen.

Det er flere menn enn kvinner som ønsker å ha med seg PC eller iPad på ferie. 36 prosent av mennene svarer ja, mens bare 18 prosent kvinner er enig. 56 prosent kvinner svarer nei.

– Det siste året har PCen blitt erstattet med iPad. Den er genial på lange flyturer og når barna vil slappe av med barne-TV på rommet etter en lang dag på stranden. Vi voksne bruker den ofte til å lese nyheter eller se på filmer, forteller Larsen-Vonstett.

Ferieeksperten har talt: Dette er forbudt i ferien

Lett å surfe på reisefot

At reisende liker å være online, er ikke akkurat nytt. Internettmulighetene har, som følge av folks økende interesse, blitt mye bedre det siste året.

Har du med deg iPad eller PC på ferie? (Avsluttet)
Ja(77%) 336
Nei(14%) 61
Noen ganger(10%) 42
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

1. juni i år ble det for eksempel gratis å surfe en time på alle Avinors flyplasser.

Det er også mulig å surfe gratis på enkelte Norwegian-fly. I slutten av året vil det også være mulig å surfe på SAS' innenlandsfly.

At mobilen skal være med på reisen, er derimot en selvfølge for folk flest. Med smarttelefoner kan du jo også surfe på nettet.

Men selv om det er fristende å logge seg på for eksempel Facebook i ferien, kan feriesurfing med mobiltelefonen bli en svært dyr opplevelse hvis du ikke passer på. Det er nemlig stor prisforskjell mellom ferielandene. Klikk her for å se hvilke land som er dyrest å surfe i.

Les også: Reisedingsene du blir avhengig av

Smart å reise uten

Du bør likevel tenke deg om to ganger før du tar med deg PCen eller iPaden på tur. Det kan nemlig ødelegge ferien mer enn du tror.

– Kort fortalt så anbefaler jeg at man stort sett legger bort laptop og den slags i ferien. Da er det lettere å koble av og få et brudd med hverdagen, sier Are Holen, som forsker på stress ved NTNU, i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer