Tapt by funnet i Peru

Skyfolket holdt til i tjukkeste jungelen.

Chachapoyasfolkets tapte by er funnet. Fra før av har arkeologer funnet Kuelap, en annen av skyfolkets byer. Foto: InkaNatura Travel
Chachapoyasfolkets tapte by er funnet. Fra før av har arkeologer funnet Kuelap, en annen av skyfolkets byer. Foto: InkaNatura Travel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det må ha vært julekveld og bursdag på en gang da arkeologene oppdaget den gjengrodde byen i en øde del av det nordlige Peru.

Byen med fortet er mest sannsynlig fra før inkatiden, og det var antagelig skyfolket, chachapoyas, som bygget den, skriver britiske Telegraph.co.uk.

Byen er bygget på en høyde, antagelig for å gi skyfolket oversikt over potensielle fiender som nærmet seg. Bygningene er runde steinhus, og byen er over 48.000 kvm stor.

Byen ligger midt i jungelen i Jamalcadistriktet i Utcubambaprovinsen i Peru.

Chachapoyasfolket levde for mer enn 1.000 år siden, før inkaindianernes storhetstid. De bygget blant annet Kuelapfortet på toppen av et fjell i Utcubambaprovinsen. Dette fortet kan sammenlignes med Machu Picchu, men ble altså bygget hundrevis av år tidligere.

Lys hud og lyst hår

Vi vet ellers lite om skyfolket, da det meste av informasjonen kommer fra inkaindianerne og spanjolene som erobret Sør-Amerika på 1500-tallet. Denne informasjonen regnes å være farget av at begge grupper så på skyfolket som en fiende.

En av påstandene er at skyfolket var hvitere i huden og lysere i håret enn andre indianerstammer i Amazonas.

Les mer om funnet hos Telegraph.co.uk, og les mer om skyfolkets historie hos Wikipedia og InkaNatura Travel.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Under ser du omtrent hvor den tapte byen ble oppdaget: