Taper på sydenprisras

Nå er prisene på flybilletter og sydenturer på bunn. Charterselskapene går i minus.

I disse dager er det supersalg på sydenturer. Du får flybilletter til 395 kroner, og en ukes pakketur for 795 kroner. Hvordan kan disse reisene være SÅ billige?

Spesielt Ving og Apollo har spydd ut grisebillige sydenturer på markedet de siste ukene. Nå kaster Star Tour seg inn i kampen, og legger i dag ut 2-3.000 billigbilletter på flyturer og pakketurer til Middelhavet.

Du kan fly tur/retur til Barcelona, Trieste, Portugal og Bulgaria for så lite som 395 kroner. 395 kroner? Det er omtrent like mye som det koster å ta Flytoget. Hvordan går det an?

 Foto: SXC
Foto: SXC Vis mer


- Vi tjener ikke penger på dette, sier Lena Petersson, informasjonssjef i Star Tour.

- Hva tjener dere da på turene ellers i året? De store charterselskapene går jo med overskudd totalt sett?

- Mai og juni er måneder hvor vi ikke tjener noe. Men resten av året tjener vi penger.

Tilbudene flommer over

I år er det spesielt mange restplasser å velge mellom.

- Grunnen er at tilbudet har vokst veldig. Det er også mange flybilletter i markedet, sier Petersson.

- Vi er ikke flere enn rundt 4,5 millioner i dette landet, og selv om vi reiser mer på ferie, skal vi gjerne jobbe litt, også.

De siste syv årene har DinSide Reise sjekket når restplassturene er billigst. Det er det samme hvert år. I slutten av mai og frem til skoleferien begynner rundt St. Hans, og igjen etter skolestart i midten av august, og ut i september, er prisene helt utrolig lave. En skulle derfor tro at charterselskapene begrenset antallet turer i disse periodene.

- Hvis vi kunne velge, skulle vi gjerne bare ha fløyet de faste turene mellom 15. juni og 15. august, men det går ikke i dette markedet, sier Petersson.

Som de andre charterselskapene opererer Star Tour sine charterflyvninger som om de var rutefly - med faste avganger hele sommeren gjennom, fra mai til september. Avtalene med flyselskapene charterselskapene leier fly av, og hotellene de innkvarterer de reisende på, krever gjerne avtaler som gjelder hele sommersesongen. Dermed er det bare å dumpe prisene for å få fylt flyene i lavsesongsperiodene nå i mai/juni og august/september.

Fra og med neste år tror imidlertid Star Tour at antallet sydenreiser som dumpes på markedet vil reduseres.

- Vår erfaring er at dette markedet regulerer seg selv. Så fra neste år vil vi antagelig se færre restplasser til så billige priser som i år.

Ute etter en billig sydentur? Sjekk vårt restplassøk.