De fleste passasjerene kom seg dit de skulle, på tross av streiken i SAS. Noen forsinket, og noen tidligere enn ventet. Foto: Inga
De fleste passasjerene kom seg dit de skulle, på tross av streiken i SAS. Noen forsinket, og noen tidligere enn ventet. Foto: IngaVis mer

Taper 10 millioner hver dag

SAS-streiken er i full gang. På Gardermoen ble streikerammede passasjerer skysset videre med Braathens og Widerøe.

Det gikk rolig for seg på Gardermoen på streikens første dag. Passasjerene ble booket om til andre flyselskaper og SAS-personalet kunne melde om grundige forberedelser i forkant av streiken, selv om hele 157 flyavganger ble kansellert.

Godt forberedt

- Vi har full kontroll. Det ble nok noen ubehageligheter i form av venting for de 12.000 passasjerene som skulle fly med oss, sier Sverre Stensland, operativ leder for SAS på Gardermoen.

- Fra Oslo Lufthavn har det gått greit. Nord for Trondheim og fra andre flyplasser er det mer usikkert, opplyser Stensland.

- Mange passasjerer var også forberedt på streik og hadde avbestilt billetter på forhånd. Dette bidrar også til at alt går glattere.

Raskt frem

- Jeg kommer faktisk raskere frem, gliser en fornøyd Kai-Ove Husebø.

- Flyet mitt til Haugesund går ikke før kl 1500, men jeg har blitt omdirigert til Stavanger og skal ta buss og båt videre. Dermed er jeg fremme tidligere enn beregnet og det er deilig, forteller Husebø.

Braathens kan fortelle om stor pågang som følge av SAS` omdirigering, men flyselskapet regner med at alle skulle komme frem i løpet av dagen. Imidlertid er det vanskeligerer i Finnmark. Der vil det bli satt opp busser for å frakte de streikerammede flypassasjererene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store tap

- I dag taper vi 10 millioner. Hvor store tapene blir totalt, vet vi ikke ennå, forteller Trine Løvberg i SAS.

- Dersom streiken fortsetter vil dette gå utover alle våre flygninger i Europa på onsdag. Pågår streiken på fredag vil dette lamme alle avganger. Vi er selvsagt fryktelig lei oss på vegne av passasjerene våre, sier Løvberg.

- Hvor langt vil SAS strekke seg for å imøtekomme kabinpersonalets krav?

- Vi vil strekke oss så langt vi kan, slår Løvberg fast ovenfor DinSide.

Kabinpersonalet streiker for lønn, pensjon og enkelte tekniske bestemmelser. Tirsdag skal trafikken gå som normalt.

Billig reise?

Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute. Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.